Château de Najac

Château de Najac is een grote vesting, gelegen bij het plaatsje Najac in het departement Aveyron, in de regio Midi-Pyrénées. Het kasteel is gebouwd op een hoge heuvel, die gevormd is door de nabijgelegen rivier. Château de Najac

Geschiedenis van het Château de Najac

Het kasteel werd in het jaar 1253 na Christus gebouwd in opdracht van Alphonse de Poitiers, de broer van de Franse koning Lodewijk IX. Het château de Najac werd gebouwd op de oude fundamenten van een eerder kasteel, dat in het jaar 1100 gebouwd was in opdracht van de graaf van Toulouse. Volgens verschillende onderzoekers werd het kasteel gebouwd om enerzijds de lokale bevolking te beschermen en anderzijds om indruk te maken op de lokale bevolking. Het château de Najac werd namelijk gebouwd in een periode dat de Katharen op grote schaal vervolgd werden. Tijdens de Honderdjarige Oorlog tegen de Engelsen en tijdens de Godsdienstoorlogen vervulde het château de Najac een voorname rol. Zo werd het kasteel veroverd en bezet door de protestanten, maar slaagden de katholieken er na een paar maanden durende belegering er in om het kasteel te heroveren.

In de zomer van het jaar 1643 werd het kasteel kortstondig bezet tijdens de boerenopstand. De soldaten van kardinaal Mazarin, aangevoerd door de gouveneur van Najac slaagden er echter in om het château de Najac te heroveren, waarna enkele opstandige boeren publiekelijk ter dood veroordeeld werden. Na deze rumoerige periode raakte het kasteel in verval. Pas in de negentiende eeuw werden de ruïnes van dit ooit zo indrukwekkende kasteel opgekocht en gerenoveerd door een lokale familie, waardoor het kasteel uit kon groeien tot een van de mooiste kastelen in de regio. Sinds 3 juli 1925 staat het kasteel dan ook officieel bekend als zijnde een historisch monument.

Château de Najac vandaag de dag

Vandaag de dag staat het château de Najac bekend als een van de mooiste kastelen in het departement Aveyron. Het kasteel is dan ook opengesteld voor bezoekers. Een bezoekje aan dit mooie kasteel geeft een mooie indruk van het leven in de middeleeuwen. Onder de deskundige begeleiding van een gids krijgt u alle mooie delen van dit kasteel te zien. Bovendien kunt u vanuit het kasteel genieten van een prachtig uitzicht over het plaatsje Najac. Een bezoekje aan het château de Najac is dan ook absoluut de moeite waard.
Château de Najac

Château de Najac bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aveyron ook interessant: