Cirque de Troumouse

Cirque de Troumouse is een prachtig keteldal in het departement Hautes-Pyrénées.Cirque de Troumouse Dit keteldal is een zeer geliefde bestemming onder natuurliefhebbers en wandelaars. Het keteldal heeft een diameter van bijna vier kilometer, waarmee het een van de grootste keteldalen in de Pyreneeën is.

Geschiedenis van Cirque de Troumouse

Dit prachtige keteldal is ontstaan als gevolg van een miljoenen jaren durend proces van erosie, waarbij het water van gletsjers en besneeuwde bergtoppen zich door het landschap heen heeft gesleten. Bij verschillende opgravingen in het Cirque de Troumouse zijn sporen gevonden die er op duiden dat deze locatie vroeg in de geschiedenis bewoond moet zijn geweest. Zo zijn er scherven van keramiek opgegraven die meer dan 2000 jaar oud zijn. Het vermoeden bestaat dat men leefde van de jacht. Aan het einde van de negentiende eeuw raakte dit mooie keteldal steeds bekender onder het grote publiek. Het keteldal werd dan ook steeds regelmatiger bezocht door wandelaars en natuurliefhebbers. Lange tijd Cirque de Troumouse alleen toegankelijk via een tolweg. Sinds 2019 is een gedeelte van deze voormalige tolweg echter gratis.

Cirque de Troumouse vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Hautes-Pyrénées, of elders in de Franse Pyreneeën, is een bezoekje aan dit adembenemend mooie keteldal absoluut de moeite waard. Wanneer u dit keteldal bezoekt, zijn goede wandelschoenen allesbehalve overbodige luxe. De wandelingen in en naar het dal kunnen vrij intensief zijn. Wanneer u echter de moeite neemt om naar dit dal te lopen wordt u beloond met een prachtig panorama. Tijdens mooie zomerdagen kunt u in dit keteldal genieten van prachtige vergezichten. Een bezoekje aan dit bijzonder mooie keteldal is een onvergetelijke ervaring!

Cirque de Troumouse bezoeken?

Wilt u dit prachtige keteldal in het departement Hautes-Pyrénées zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hautes-Pyrénées ook interessant: