Collégiale de La Romieu

Collégiale de La Romieu is een indrukwekkende gotische abdij in het plaatsje La Romieu, dat in het departement Gers gelegen is.Collégiale de la Romieu Deze abdij staat bekend als een van de meest indrukwekkende bouwwerken in dit gedeelte van Frankrijk en is dan ook meer dan de moeite waard om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze mooie streek.

Geschiedenis van Collégiale de La Romieu

Al vroeg in de geschiedenis werd er op de locatie van de abdij een priorij gesticht door twee monniken die terugkeerden van een pelgrimstocht naar Rome. In het jaar 1312 werd Arnaud d’Aux tot kardinaal benoemd. D’Aux kwam uit de streek rondom de plaats La Romieu en liet hier, aan de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, het Collégiale de La Romieu bouwen. Zo ontstond hier in het jaar 1318 een klooster met een kerk, twee torens en een binnenplaats in gotische stijl. De sacristie werd voorzien van prachtige fresco’s met esoterische motieven met zwarte engelen. Door de eeuwen heen is dit bijzonder indrukwekkende bouwwerk zeer goed bewaard gebleven. In het jaar 1901 werden de kerk en het klooster geklasseerd als historisch monument. Sinds 1998 staat Collégiale de La Romieu ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Collégiale de La Romieu vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Gers? Dan is een bezoekje aan deze indrukwekkende gotische abdij de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek aan deze abdij kunt u gerust een uur de tijd nemen. Tijdens uw bezoek aan de abdij komt u alles te weten over zijn geschiedenis en kunt u de vele prachtige elementen van dit bouwwerk bewonderen. Een bezoekje aan de abdij is goed te combineren met een wandeling door het mooie plaatsje La Romieu!
Collégiale de la Romieu

Collégiale de la Romieu bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende abdij in het plaatsje La Romieu in het departement Gers zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gers ook interessant: