Gorges de la Dourbie

Gorges de la Dourbie is een mooie kloof op de grens van de departementen Aveyron en Gard. Deze kloof loopt van de plaats Millau tot aan Nant en is ongeveer 32 kilometer lang. De kloof loopt door het gebied dat bekend staat als Les Grands Causses, een regionaal natuurpark.

Geschiedenis van Gorges de la Dourbie

Gorges de la Dourbie is ontstaan door een eeuwenlang durend proces van erosie, waarbij de rivier Dourbie zich door het kalkstenen landschap heeft geboord. Al vroeg in de geschiedenis liepen er enkele routes door de kloof. Zowel de Galliërs als de Romeinen zagen in de locatie van het plaatsje Cantobre een zeer strategische locatie. Zo hadden de Galliërs hier al een verdedigingspost, wat een bewijs is voor het feit dat er al vroeg in de geschiedenis een route door de kloof moet hebben gelopen. In de veertiende eeuw werd de Pont de la Prade gebouwd. Deze brug over de rivier La Dourbie moest er voor zorgen dat men gemakkelijker door de kloof reizen kon. In de loop der eeuwen zijn er enkele kleine dorpjes ontstaan in de kloof, waaronder Saint-Véran, Cantrobre en La Roque-Sainte-Marguerite.

Gorges de la Dourbie vandaag de dag

Vandaag de dag is de Gorges de la Dourbie een minder bekende kloof dan de nabijgelegen Gorges du Tarn. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Aveyron of het aangrenzende departement Gard is een ritje of wandeling door deze kloof echter meer dan de moeite waard. De kloof is prima met de auto te verkennen, via de D991. Langs deze weg zijn op verschillende plekken in de kloof stopplaatsen. Hier kunt u prachtige foto’s maken van het indrukwekkende landschap. Wanneer u deze mooie kloof bezoekt kunt u bijna niet anders dan dit te doen in combinatie met een bezoekje aan haar mooie dorpjes. Zo is bijvoorbeeld een wandeling door het dorpje Cantrobre meer dan de moeite waard!

Gorges de la Dourbie bezoeken?

Wilt u deze mooie kloof zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aveyron ook interessant: