Grands Causses

Grands Causses is een groot regionaal natuurpark dat onder meer in de departementen Aveyron en Lozère ligt. Deze streek staat bekend om haar ruige natuur en haar prachtige kloven die door de eeuwen heen door de rivieren zijn uitgesleten in het landschap.

Geschiedenis van Grands Causses

Het regionaal natuurpark Grands Causses kent een rijke geschiedenis. Al vroeg in de geschiedenis was er sprake van menselijke bewoning in dit gebied. Al voor onze jaartelling ontstonden prachtige kloven als de Gorges du Tarn en Gorges de la Jonte, die beide in dit natuurpark liggen. In Grands Causses zijn ook vele sporen te vinden uit de middeleeuwen. Zo zijn bijvoorbeeld plaatsjes als La Couvertoirade, Sainte-Eulalie-de-Cernon en La Garde-Guérin bijzonder mooi bewaard gebleven middeleeuwse plaatsjes. Het park zelf werd in 1995 gesticht, met als doel om de bijzondere natuur te kunnen blijven beschermen. Mede dankzij de stichting van dit regionale natuurpark staat dit gebied tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste streken in het zuiden van Frankrijk.

Grands Causses vandaag de dag

Vandaag de dag is dit regionale natuurpark een ideale vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie. Er is genoeg te zien en te beleven. Van prachtige plaatsjes als Sainte-Eulalie-de-Cernon en La Couvertoirade tot aan indrukwekkende hoogvlakten en prachtige heuvels. Dit gebied is bijzonder geschikt voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Zo zijn er enorm veel wandelroutes te vinden in dit gebied via welke u de prachtige landschappen kunt verkennen. Een van de meest bijzondere landschappen in dit natuurpark is Chaos de Montpellier-le-Vieux. Dit rotsachtige landschap staat bekend om haar vele bijzondere rotsformaties. Er is zoveel te zien en te beleven in dit enorme natuurpark dat u hier gerust enkele weken vakantie door kunt brengen zonder dat u zich hoeft te vervelen.

Grands Causses bezoeken?

Wilt u dit prachtige natuurpark zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aveyron ook interessant: