Grot van Foissac

De grot van Foissac ligt vlakbij het plaatsje Foissac, in het departement Aveyron. De grot is circa zeven kilometer lang en staat bekend om haar prachtige stalactieten en vanwege de archeologische vondsten in de grot.Grot van Foissac

Geschiedenis van de grot van Foissac

De grot van Foissac werd ontdekt in de winter van het jaar 1965. Twee boeren zagen tijdens een wandeling door het gebied damp uit een gat in de grond komen. Nieuwsgierig als zij waren besloten zij om het gat nader te onderzoeken. Niet veel later bleek dat zij de ingang hadden ontdekt van een grote grot. Doordat de temperatuur in de grot hoger was dan de temperatuur buiten, was er damp ontstaan. Het duurde niet lang voordat de eerste speleologen de grot onderzochten. Zij ontdekten verschillende skeletten van holbewoners achter in de grot en potten uit de Prehistorie. Men concludeerde dat de ruimte achterin de grot tijdens de Prehistorie werd gebruikt als een soort van graftombe. Nadat de grot volledig in kaart was gebracht, begon men met het proces om de grot toegankelijker te maken voor publiek. In het 1973 werd de grot van Foissac officieel opengesteld voor bezoekers.

De grot van Foissac vandaag de dag

Tot op de dag van vandaag is de grot van Foissac opengesteld voor geïnteresseerden. De grot is te bezoeken onder begeleiding van een gids. De gevonden skeletten liggen nog op exact dezelfde plek als waar zij zijn gevonden. Voor een bezoek aan deze mooie grot kunt u ruim een uur de tijd nemen. In de grot bedraagt de temperatuur het hele jaar door constant 13 graden Celsius. Het is dan ook geen overbodige luxe om, wanneer u besluit de grot van Foissac te bezoeken, een vest of trui mee te nemen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in de omgeving van het plaatsje Foissac, of elders in het departement Aveyron, is een bezoekje aan deze indrukwekkende grot meer dan de moeite waard.
Grot van Foissac

De grot van Foissac bezoeken?

Wilt u deze mooie grot zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aveyron ook interessant: