Grotte des Merveilles

Grotte des Merveilles is een mooie grot bij de bekende bedevaartplaats Rocamadour, in het departement Lot. In deze grot zijn prehistorische rotstekeningen gevonden die meer dan 20.000 jaar oud zijn.

Geschiedenis van Grotte des Merveilles

Grotte des Merveilles werd meer dan 150 miljoen jaar geleden gevormd, in een tijdperk dat bekend staat als de Midden-Jura. De grot werd ontdekt op 16 oktober 1920 en al snel werd duidelijk dat deze grot een verblijfplaats moet zijn geweest voor jagers. Zo werden er verschillende rotsschilderingen ontdekt die meer dan 25.000 jaar oud bleken te zijn. Er zijn onder meer rotsschilderingen van handen en paarden gevonden. Al relatief snel na de ontdekking van de grot werd de grot gereed gemaakt voor bezoekers. Sinds 1925 is deze grot geclassificeerd als historisch monument. Sindsdien is staat deze grot vanwege de mooie rotsschilderingen bekend als een van de meest interessante bezienswaardigheden in de nabije omgeving van de plaats Rocamadour.

Grotte des Merveilles vandaag de dag

Wanneer u vandaag de dag het mooie bedevaartplaatsje Rocamadour bezoekt of het leuke nabijgelegen vogelpark Le Rocher des Aigles, is ook een bezoekje aan deze grot meer dan de moeite waard. Grotte des Merveilles is, zeker in vergelijking met andere grotten in de omgeving zoals Grotte du Pech Merle, niet heel erg groot. Voor een bezoekje kunt u dan ook ongeveer 45 minuten tot een uur de tijd nemen. Tijdens uw bezoek vertelt een deskundige gids u alles over de geschiedenis van de grot en de muurschilderingen die hier zijn aangetroffen. Ook kunt u de vele mooie stalactieten en stalagmieten bezichtigen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in de omgeving van Rocamadour, of elders in het departement Lot, is een bezoekje aan deze grot een leuke ervaring!

Grotte des Merveilles bezoeken?

Wilt u deze grot bij het mooie plaatsje Rocamadour zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Lot ook interessant: