Grotte du Bosc

Grotte du Bosc is een mooie grot, vlakbij de plaats Saint-Antonin Noble-Val, in het departement Aveyron. Grotte du Bosc staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in deze regio.Grotte du Bosc

Geschiedenis van Grotte du Bosc

Deze grot werd ontdekt op 2 september 1936, toen men een gat in de grond ontdekte in een oude steengroeve. Uit nieuwsgierigheid besloot men om het gat in de grond nader te onderzoeken. Al snel ontdekte men dat het gat leidde tot een grote ondergrondse ruimte van ongeveer 200 meter lang. Het duurde niet lang voordat deze bijzondere ontdekking nader onderzocht werd. Zo bleek de grot uitgesleten te zijn door een vertakking van de rivier Bosc, waardoor men besloot deze grot naar de rivier te vernoemen. Mede vanwege de vele stalactieten, stalagmieten en talloze andere mooie elementen in de grot duurde het maar liefst twee jaar voordat de grot was voorzien van elektrisch licht en een stabiele vloer. Ook liet men zowel een ingang en uitgang uitgraven in de rots, waardoor Grotte du Bosc vanaf dat moment ook bezocht kon worden door andere geïnteresseerden.

Grotte du Bosc vandaag de dag

Vandaag de dag staat deze bijzondere grot bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in het departement Aveyron. Al aan het begin van uw bezoek aan Grotte du Bosc blijkt hoe bijzonder deze grot is. Zo zijn er in de receptiehal al vele mineralen en fossielen te bewonderen die door de jaren heen in deze bijzondere grot gevonden zijn. Voordat de rondleiding onder begeleiding van een deskundige gids begint, krijgt u eerst een introductievideo te zien, waarin van alles uitgelegd wordt over het ontstaan van de grot. Na deze introductievideo krijgt u tijdens de uitgebreide rondleiding vervolgens alle mooie elementen van de grot te zien. Wanneer u besluit Grotte du Bosc te bezoeken, is een dikke trui geen overbodige luxe. In de grot is het namelijk slechts 14 graden Celsius. Een bezoekje aan deze prachtige grot is meer dan de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Aveyron!
Grotte du Bosc

Grotte du Bosc bezoeken?

Wilt u deze mooie grot zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aveyron ook interessant: