Grotten van Bétharram

De grotten van Bétharram liggen nagenoeg op de grens van de departementen Pyrénées-Atlantiques en Hautes-Pyrénées. De grotten liggen in de buurt van de plaatsjes Asson, lestelle-Bétharram en Saint-Pé-de-Bigorre, op ongeveer vijftien kilometer van het bekende bedevaartsoord Lourdes. Deze bijzondere grotten worden door de kenners tot de mooiste grotten in heel Europa gerekend.Grotten van Bétharram

Geschiedenis van de grotten van Bétharram

De grotten van Bétharram werden in het jaar 1819 ontdekt. Al snel trok de grot de aandacht van verschillende onderzoekers. In 1836 werden de grotten voor het eerst verkent. In 1888 werden er doorgangen ontdekt via welke de verschillende verdiepingen van de grotten bereikt konden worden. In het jaar 1903 werden de grotten voor het eerst opengesteld voor bezoekers. Al snel werden de grotten bezocht door bezoekers vanuit het hele land. Het bijzondere aan de grotten was dat deze op het moment dat ze te bezoeken waren al nagenoeg volledig verlicht waren met elektrisch licht.

Grotten van Bétharram vandaag de dag

Vandaag de dag staan de grotten van Bétharram bekend als grotten die tot de mooiste van haar soort in de Pyreneeën behoren. De grotten bestaan uit vijf verschillende etages. U kunt de grot bezoeken onder begeleiding van een deskundige gids, die u, tijdens een rondleiding van ongeveer drie kilometer lang, door deze mooie grot begeleid. Tijdens uw tocht door de grotten van Bétharram zult u onder meer een stukje varen in een bootje. Aan het einde van uw bezoek wordt u met een treintje weer naar buiten gebracht. Een bezoekje aan deze prachtige druipsteengrot is absoluut de moeite waard en is prima te combineren met een bezoekje aan het nabijgelegen bedevaartsoord Lourdes. Wanneer u besluit om de grotten van Bétharram te bezoeken, is het aan te raden om een warme trui of vest mee te nemen. Ook goede wandelschoenen zijn geen overbodige luxe, omdat het een erg vochtige grot is. Een bezoekje aan de grotten van Bétharram is meer dan de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in de Pyreneeën!
Grotten van Bétharram

Grotten van Bétharram bezoeken?

Wilt u deze prachtige grotten zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hautes-Pyrénées ook interessant: