Grottes de Cougnac

De Grottes de Cougnac zijn twee grotten in de buurt van het plaatsje Cougnac, in het departement Lot. Een van de twee grotten staat bekend om haar prachtige prehistorische muurschilderingen. In een van de grotten zijn meer dan vijftig rotstekeningen te vinden, onder andere van oerossen, een paard en een bizon. Het bijzondere aan de grot is dat er tevens rotstekeningen zijn gevonden waarop een mens is afgebeeld. De grot behoort dan ook tot een van de slechts drie grotten in het Zuidwesten van Frankrijk waarin muurtekeningen van de mens zijn te zien. Grottes de Cougnac

Geschiedenis van Grottes de Cougnac

De Grottes de Cougnac werden een voor een ontdekt. De eerste grot werd ontdekt in het jaar 1949, waarna de tweede grot ontdekt werd in 1952. Al snel ontdekte men de bijzondere rotstekeningen in de grot. Deze rotstekeningen bleken afkomstig uit de Prehistorie. Door de hoge kwaliteit van de tekeningen werd al snel duidelijk dat hier sprake was van een bijzondere ontdekking. Zo zijn er onder meer mammoeten en steenbokken afgebeeld, maar ook indrukwekkende tekeningen van een uitgestorven hertensoort, de Megaloceros. Na verschillende onderzoeken bleek dat de Grottes de Cougnac opengesteld konden worden voor publiek.

Grottes de Cougnac vandaag de dag

Vandaag de dag behoren de Grottes de Cougnac tot de meest bijzondere grotten in het zuiden van Frankrijk. Wanneer u deze bijzondere grotten bezoekt, begeleidt een deskundige gids u langs alle bijzondere elementen in beide grotten. Een complete rondleiding duurt ongeveer een uur. In de grotten heerst er een temperatuur van ongeveer dertien graden. Het is dan ook verstandig om, wanneer u besluit deze mooie grotten te bezoeken, om een vest of trui mee te nemen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Lot is een bezoekje aan deze mooie grotten meer dan de moeite waard!
Grottes de Cougnac

Grottes de Cougnac bezoeken?

Wilt u deze bijzondere grotten zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Lot ook interessant: