Grottes de Médous

Grottes de Médous zijn indrukwekkende grotten bij het plaatsje Asté, in het departement Hautes-Pyrénées. Deze grotten behoren tot de leukste bezienswaardigheden in deze streek en zijn dan ook absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Geschiedenis van Grottes de Médous

Deze grotten zijn ontstaan door een eeuwenlang durend proces van erosie. Hierbij heeft het water van de rivier Adour zich in de loop der eeuwen door de ondergrondse rotslagen heen gesleten. Het bestaan van deze grotten is bekend sinds de achttiende eeuw, maar een grote rots belemmert de lokale bevolking om de grotten te verkennen. In 1948 werd de grote kei verwijderd en werd de grotten voor het eerst verkent. Hoewel er, in tegenstelling tot andere grotten in de omgeving, geen menselijke sporen werden gevonden, ontdekte men vele prachtige stalagmieten en stalactieten. Door de jaren heen raakte de grotten bekend vanwege de prachtige rotsformaties. In 1951 werden de Grottes de Médous voor het eerst geopend voor bezoekers. In de loop der jaren zijn deze mooie grotten uitgegroeid tot een van de mooiste bezienswaardigheden in het departement Hautes-Pyrénées.

Grottes de Médous vandaag de dag

Vandaag de dag zijn deze mooie grotten absoluut de moeite waard om met een bezoekje te vereren wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Hautes-Pyrénées. Wanneer u de grotten bezoekt kunt u deelnemen aan een rondleiding. Deze rondleiding duurt ongeveer een uur en bestaat uit twee delen. Zo krijgt u allereerst aan de hand van een deskundige gids alle mooie delen van de grotten te zien. Tijdens het tweede deel van de rondleiding vaart u een stukje over de ondergrondse rivier die deze grot heeft uitgesleten. Een leuke ervaring voor jong en oud!

Grottes de Médous bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende grotten in het departement Hautes-Pyrénées zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hautes-Pyrénées ook interessant: