Jardin Massey

Jardin Massey is een prachtige tuin in het centrum van de plaats Tarbes, in het departement Hautes-Pyrénées.Jardin Massey Deze tuin behoort tot de mooiste tuinen in Frankrijk en staat dan ook op de zogenaamde lijst van ‘Jardins Remarquables de France’.

Geschiedenis van Jardin Massey

Jardin Massey werd in de negentiende eeuw ontworpen en aangelegd door Placide Massey, tuinman van de Franse koning en voormalig hoofd van de tuinen van het paleis van Versailles. Hij schonk deze tuin aan zijn geboortestad. De tuin groeide al snel uit tot een rustige plek in de stad Tarbes. Al snel waren er vele verschillende dieren te vinden, evenals prachtige bloemen, bomen uit de negentiende eeuw, een paardenkoets, verschillende beelden en de overblijfselen van een klooster, afkomstig uit de abdij van Saint-Sever-de-Rustan. Ook werd het Massey museum gesticht: een gebouw in oosterse stijl met een grote uitkijktoren. In de loop der jaren is deze bijzondere tuin uitgegroeid tot een van de mooiste bezienswaardigheden in de plaats Tarbes.

Jardin Massey vandaag de dag

Vandaag de dag is een wandeling door Jardin de Massey meer dan de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Hautes-Pyrénées. Om de hele tuin te zien kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Er is veel te zien, van de prachtige beelden tot aan de pauwen en mooie bloemen. Tijdens de mooie zomerdagen is het meer dan de moeite waard om eens rustig op een van de bankjes te zitten en te genieten van deze prachtige tuin. Een bezoekje aan Jardin Massey kan prima gecombineerd worden met een stadswandeling door Tarbes. Bent u een liefhebber van mooie tuinen en brengt u uw vakantie door in de omgeving van Tarbes? Dan is een bezoekje aan deze mooie tuin zeker de moeite waard!

Jardin Massey bezoeken?

Wilt u deze prachtige tuin in de stad Tarbes zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hautes-Pyrénées ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk