Kathedraal Sainte-Cécile

De Kathedraal Sainte-Cécile is een van de belangrijkste gebouwen in de stad Albi in het departement Tarn. De kathedraal behoort tot de grootste bakstenen gebouwen in de hele wereld en is gewijd aan de heilige Cecila.Kathedraal Sainte-Cécile

Geschiedenis van de kathedraal Sainte-Cécile

Op de locatie van de huidige kathedraal hebben eerder andere kerken gestaan. De eerste kerk dateert uit de vierde eeuw na Christus en werd in het jaar 666 verwoest door een felle brand. In het jaar 920 werd er een nieuw gebedshuis voor in de plaats gebouwd, dat in de dertiende eeuw werd vervangen door de kathedraal Sainte-Cécile. Deze kathedraal werd in de periode tussen 1287 en 1480 na Christus gebouwd, in de nasleep van de kruistocht tegen de Katharen. Dit is dan ook de reden dat de kathedraal wel wat weg heeft van een kasteel en een zeer goed verdedigbaar bouwwerk was. Pas aan het einde van de vijftiende eeuw na Christus werd het interieur van de kathedraal verfraaid. Zo werden er onder meer verschillende fresco’s toegevoegd. Hoewel de meeste kerken in Frankrijk tijdens de Franse Revolutie geplunderd al dan niet gedeeltelijk verwoest werden, werd de kathedraal Sainte-Cécile gespaard. Hierdoor is de kathedraal Sainte-Cécile een van de weinige grote kerken in Frankrijk waarvan de binnenkant er nog net zo mooi uit ziet als tijdens haar hoogtijdagen in de zestiende eeuw na Christus.

Kathedraal Sainte-Cécile vandaag de dag

Vandaag de dag geldt de kathedraal Sainte-Cécile als een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad Albi. Het indrukwekkende, bakstenen gebouw torent hoog uit boven de stad. Wanneer u de stad Albi bezoekt, mag een bezoekje aan deze prachtige kathedraal eigenlijk niet op uw lijstje ontbreken. Wanneer u deze kathedraal bezoekt zult u merken dat, hoewel de kathedraal aan de buitenkant wel iets weg heeft van een militair fort, het interieur van de kathedraal tot de mooiste in heel Frankrijk behoort. Een bezoekje aan deze bijzondere kathedraal is dan ook absoluut de moeite waard.
Kathedraal Sainte-Cécile

Kathedraal Sainte-Cécile bezoeken?

Wilt u deze bijzondere kathedraal zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Tarn ook interessant: