Kathedraal van Auch

De kathedraal van Auch is een prachtige Romaanse kathedraal in het historische centrum van de plaats Auch, in het departement Gers. Deze kathedraal staat ook wel bekend onder de naam ‘Sainte-Marie d’Auch’ en is gewijd aan de Heilige Maagd.

Geschiedenis van de kathedraal van Auch

De kathedraal van Auch werd gebouwd tussen de vijftiende en zeventiende eeuw na Christus. Al ver voordat men startte met de bouw van deze kathedraal was er sprake van een andere kathedraal in deze streek. De eerste kathedraal werd gebouwd op een nabijgelegen vlakte. Deze kathedraal werd echter verwoest door de Saracenen, die dit gebied in de negende eeuw na Christus teisterden. De eerste steen van de huidige kathedraal werd gelegd op 4 juli 1489. Pas twee eeuwen later, in het jaar 1672, was de bouw van deze indrukwekkende kathedraal afgerond. Evenals vele andere gebouwen elders in Frankrijk heeft ook deze kathedraal zwaar geleden onder de gevolgen van de Franse Revolutie. Zo werden onder meer beelden van de aartsbisschoppen, die ooit opdracht hadden gegeven tot de bouw van deze indrukwekkende kathedraal, volledig vernield.

De kathedraal van Auch vandaag de dag

Ondanks deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis van deze kathedraal, torent de kathedraal van Auch tot op de dag van vandaag hoog uit boven de gelijknamige plaats. Het imposante bouwwerk staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in het departement Gers. Wanneer u uw vakantie doorbrengt bij de stad Auch, of elders in het departement Gers, is een bezoekje aan deze kathedraal dan ook meer dan de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek aan de kathedraal kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. De vele glas-in-lood ramen zijn werkelijk waar prachtig. Ook zijn er talloze details en verbeeldingen uit het oude testament te bezichtigen. Een bezoekje aan deze bijzondere kathedraal zal u nog lang bijblijven!
Kathedraal van Auch

De kathedraal van Auch bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende kathedraal in het historische centrum van Auch zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gers ook interessant: