Lac de Gaube

Het Lac de Gaube is een prachtig bergmeer, dat ongeveer twaalf kilometer ten zuiden ligt van het plaatsje Cauterets. Dit meer staat bekend als een van de mooiste bergmeren in Frankrijk. Een bezoekje aan dit mooie meer is dan ook absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Hautes-Pyrénées!

Geschiedenis van het Lac de Gaube

Het Lac de Gaube is een natuurlijk meer dat al eeuwen lang bekend staat als een van de mooiste plekken in de Franse Pyreneeën. Het meer is wordt al eeuwenlang gevoed door de gletsjers van de Vignemale, met circa 3300 meter de hoogste top in de Franse Pyreneeën. Door de eeuwen heen is dit meer dan ook al vereeuwigd op verschillende schilderijen. Ook is het Lac de Gaube onder meer beschreven door Victor Hugo, Baudelaire, Flaubert en George Sand. In het jaar 1832 kwam een jong Engels echtpaar op het meer om het leven doordat hun bootje kapseisde. Deze tragische gebeurtenis vormde een bron van inspiratie voor zowel Franse als Engelse schrijvers en dichters. Mede dankzij de vele verhalen over dit meer groeide het Lac de Gaube door de eeuwen heen uit tot een van de meest bezochte locaties in het departement Hautes-Pyrénées.

Lac de Gaube vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan dit prachtige meer absoluut de moeite waard. Het meer is bereikbaar via een wandelpad in het zuidelijkste skigebied van Cauterets. Voor deze wandeling kunt u ongeveer een uur de tijd rekenen. Er is ook een stoeltjeslift waarmee u een gedeelte van de tocht kunt afleggen. Eenmaal aangekomen bij het meer zult u zich beseffen dat de wandeling niet voor niets is geweest. Voor de wandelaars en natuurliefhebbers onder ons is een bezoekje aan dit prachtige meer een onvergetelijke ervaring. Rondom het meer ligt een wandelroute, zodat u dit prachtige meer vanuit alle hoeken kunt bewonderen!
Lac de Gaube

Lac de Gaube bezoeken?

Wilt u dit prachtige bergmeer in het departement Hautes-Pyrénées zelf bezoeken en hier heerlijk rondwandelen en genieten van de natuur? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hautes-Pyrénées ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk