Le Sidobre

Le Sidobre is een rotsachtig gebied in het zuiden van het Massif Central, ongeveer elf kilometer ten oosten van de plaats Castres in het departement Tarn. Dit natuurgebied is ongeveer 102 vierkante kilometer groot en is bekend vanwege haar bijzondere rotsformaties. Le Sidobre

Geschiedenis van Le Sidobre

Het bijzondere landschap Le Sidobre is ver voor onze jaartelling ontstaan. Als gevolg van aardbevingen tijdens het Paleozoïcum kwam er op grote schaal magma omhoog uit de grond. Deze magmaklonten stolden door een intens proces van verwering een het vochtige, tropische klimaat. Hierdoor braken de magmaklonten in grote brokstukken, die vervolgens door een langdurig proces van erosie vrij kwamen te liggen. Hierdoor ontstond een bijzonder landschap, waarin talloze granieten rotsen willekeurig over het gebied verspreid zijn. Dit proces leverde ogenschijnlijk bizarre rotsformaties op, waaronder de bekende rotsformatie die bekend staat als La Peyro Clabado. Deze rotsformatie bestaat uit een enorme granieten rots, die lijkt te balanceren op een veel kleinere rots. Ondanks het feit dat deze rotsformatie er allesbehalve stabiel uit ziet, is deze, evenals vele andere bijzondere rotsformaties in dit gebied al eeuwenlang onveranderd gebleven.

Le Sidobre vandaag de dag

Dit bijzondere natuurgebied is vandaag de dag opengesteld voor bezoekers. In dit gebied zijn verschillende wandelroutes uitgezet, die u langs de meest bijzondere rotsformaties leiden. Tijdens de mooie zomerdagen kunt u prachtige foto’s maken van dit sprookjesachtige landschap. Ook zijn er her en der in dit natuurgebied winkeltjes te vinden die prachtige stukken gesteente verkopen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Tarn is een bezoekje aan dit bijzondere natuurgebied absoluut de moeite waard. Dankzij de verschillende wandelroutes, elk met verschillende afstanden, is dit gebied ook voor diegenen die niet zo van wandelen houden of iets minder goed te been zijn goed te bezoeken. Voor een uitgebreid bezoek aan dit bijzondere stukje natuur kunt u gerust een dag de tijd nemen. Er zijn namelijk zeer veel mooie en bijzondere rotsformaties te bezichtigen!
Le Sidobre

Le Sidobre bezoeken?

Wilt u dit bijzondere natuurgebied met haar soms bizarre rotsformaties zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Tarn ook interessant: