Palmeraie du Sarthou

Palmeraie du Sarthou is een prachtige botanische tuin bij het plaatsje Sarthou in het departement Gers. In deze bijzondere tuin zijn vele exotische planten te vinden, van bananenbomen tot aan verschillende soorten palmbomen en bamboe. In deze tuin worden regelmatig exposities en concerten georganiseerd.

Geschiedenis van Palmeraie du Sarthou

Deze exotische tuin is ontstaan vanuit een passie voor tropische planten. De geschiedenis van deze bijzondere tuin begint in 1980, toen de huidige eigenaren hier een stuk grond kochten. Al snel zaaiden zij hier de eerste palmbomen. Tien jaar later, in 1990, voegden zij een perceel van twee hectare groot toe aan de tuin. Hier werd onder meer een grote boomgaard geplant. In 2000 besloot men om de tuin nogmaals uit te breiden met een stuk land van zes hectare groot. Hier plantte men onder meer een ruime collectie van verschillende tropische planten, alsmede verschillende soorten bamboe. In twintig jaar was het aanzien van dit stuk land aanzienlijk veranderd. In 2010 kocht men een nabijgelegen oude boerderij op, waar tot op de dag van vandaag regelmatig allerlei exposities georganiseerd worden.

Palmeraie du Sarthou vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan Palmeraie du Sarthou zeker de moeite waard. Of u nou een natuurliefhebber bent of niet, een wandeling door deze prachtige tropische tuin is een bijzondere ervaring. Wanneer u door deze tuin wandelt komt u vele bijzondere tropische planten en bomen tegen. Voor een uitgebreid bezoek aan deze tuin kunt u gerust een middag de tijd nemen. Na uw bezoek kunt u hier ook zelf enkele exotische plantjes aanschaffen in het bijhorende winkeltje. Een bezoekje aan deze bijzondere exotische tuin is een onvergetelijke ervaring!
Palmeraie du Sarthou

Palmeraie du Sarthou bezoeken?

Wilt u deze prachtige tropische tuin bij het plaatsje Sarthou zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gers ook interessant: