Rivière souterraine de Labouiche

Rivière souterraine de Labouiche is een grot die is uitgesleten door een onderaardse rivier, gelegen in het departement Ariège, ongeveer zes kilometer ten noorden van de stad Foix. Tijdens uw bezoek aan deze bijzondere grot vaart u met een bootje over de onderaardse rivier.Rivière souterraine de Labouiche

Geschiedenis van Rivière souterraine de Labouiche

De grot Rivière souterraine de Labouiche werd ontdekt in het jaar 1908, door een dokter uit Foix, met de naam Dunac. Nadat Dunac in augustus de ingang van deze grot ontdekte, besloot hij in november 1908 om samen met zijn zoons en twee jonge legerofficieren de grot verder te verkennen. Zij volgden de rivier Fajal steeds dieper de grot in, totdat zij ontdekten dat de rivier Fajal onder de grond kruiste met de rivier Labouïche. Op dit moment werd duidelijk dat de grot vele malen groter was dan dat men aanvankelijk dacht. Ondertussen werd ook Édouard-Alfred Martel, een bekende Franse speleoloog, van het bestaan van de grot op de hoogte gebracht. In november 1908 verkende Martel voor het eerst de grot Rivière souterraine de Labouiche voor het eerst, waarbij hij een groot gedeelte van de grot en de onderaardse rivier in kaart bracht. In het jaar 1938 opende de grot van de onderaardse rivier Labouiche voor het eerst haar deuren voor het grote publiek.

Rivière souterraine de Labouiche vandaag de dag

Vandaag de dag is Rivière souterraine de Labouiche voor iedereen te bezoeken. Een bezoekje aan deze bijzondere grot is meer dan de moeite waard. Anders dan bij andere grotten, welke u te voet moet verkennen, kunt u Rivière souterraine de Labouiche verkennen met een bootje. Onder begeleiding van een deskundige gids komt u zo alles te weten over deze grot, die door de onderaardse rivier is uitgesleten. Een bezoekje aan deze grot duurt ongeveer twee uur. Let wel op, want in de grot is het slechts dertien graden Celsius. Het is daarom aan te bevelen om een warm vest of een trui mee te nemen. Een bezoekje aan deze interessante grot is absoluut de moeite waard.
Rivière souterraine de Labouiche

Rivière souterraine de Labouiche bezoeken?

Wilt u deze bijzondere locatie zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ariège ook interessant: