Tour de Termes d’Armagnac

Tour de Termes d’Armagnac, ook wel bekend als het Château de Thibault de Termes, is een mooi kasteel bij het plaatsje Termes-d’Armagnac, in het departement Gers. Van dit kasteel is de indrukwekkende donjon tot op de dag van vandaag te bezichtigen.

Geschiedenis van Tour de Termes d’Armagnac

Het kasteel werd aan het einde van de dertiende eeuw gebouwd voor Jean, graaf van Armagnac. Als locatie koos men voor een hoge heuvel. Vanaf deze heuvel had men een goed uitzicht over de valleien van de rivieren Adour en Arros. Het belangrijkste onderdeel van het kasteel was een enorme donjon van maar liefst 36 meter hoog. Vanuit dit indrukwekkende kasteel kon men de grens van de voormalige provincie Armagnac goed bewaken. Tot aan de Franse Revolutie was het kasteel eigendom van de familie Armagnac. Na de Franse Revolutie kwam het kasteel in handen van de Franse staat en werd het doorverkocht. Men brak grote delen van het kasteel af, waardoor alleen de vervallen donjon overbleef. De donjon kwam in de jaren zestig van de vorige eeuw echter in handen van de gemeente, waarna de donjon volledig gerestaureerd werd.

Tour de Termes d’Armagnac vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan Tour de Termes d’Armagnac absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Gers. In de mooie donjon is een museum gevestigd dat gewijd is aan de regionale geschiedenis. Voor een uitgebreid bezoek aan deze toren en het museum kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Vanaf deze indrukwekkende donjon, die in 1962 werd uitgeroepen tot historisch monument, kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het mooie landschap van de Gers!
Tour de Termes d'Armagnac

Tour de Termes d’Armagnac bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende middeleeuwse toren in het departement Gers zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gers ook interessant: