Gers

Het departement Gers is een van de acht departementen van de regio Midi-Pyrénées. De overige zeven departementen zijn: Ariège, Aveyron, Haute-Garonne, Lot, Hautes-Pyrénées, Tarn en Tarn-et-Garonne. Het departement Gers staat bekend als het dunstbevolkte departement in de regio Midi-Pyrénées. De belangrijkste steden in dit departement zijn Auch en Mirmande. Het departement wordt doorkruist door de rivier Gers, waar het departement naar vernoemd is. Het departement is omgeven door de departementen Hautes-Pyrénées, Haute-Garonne, Tarn-et-Garonne, Lot-et-Garonne, Landes en Pyrénées-Atlantiques. Het departement staat bekend om haar zeer warme en droge zomers. Deze streek wordt vanwege haar landschap ook wel het Toscane van Frankrijk genoemd. Gers

Geschiedenis van het departement Gers

Het departement werd op 4 maart van het jaar 1790, tijdens de Franse Revolutie, officieel gecreëerd. Het departement ontstond uit de voormalige provincie Gascogne. De geschiedenis van de streek is turbulent te noemen. Sinds de vijfde eeuw na Christus behoorde de streek toe aan de Franse kroon, nadat de streek door Clovis, de eerste koning der Franken, werd veroverd. De streek maakte een zware periode door tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen de Fransen en de Engelsen, en tijdens de Godsdienstoorlogen. In deze zware tijden zijn vele versterkte dorpjes ontstaan, die het landschap tot op de dag van vandaag domineren.

Gers vandaag de dag

Vandaag de dag is dit gebied een ideale vakantiebestemming voor diegenen die graag genieten van een heerlijke, zonnige vakantie in een prachtige omgeving. Hoewel het departement minder bekend is als bijvoorbeeld het departement Dordogne, doet het departement geenszins onder voor de Dordogne. Zo staat deze streek bekend om haar prachtige plaatsen, zoals bijvoorbeeld Auch en Mirande. Bovendien zijn mooie plaatsen als Toulouse, Pau, Tarbes en Montauban ook prima bereikbaar wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit gebied. Het moge duidelijk zijn: het departement Gers is een prima vakantiebestemming!
Gers

Vakantie in Gers?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gers ook interessant: