Hautes-Pyrénées

Het departement Hautes-Pyrénées is een van de acht departementen van de regio Midi-Pyrénées. De overige zeven departementen zijn: Ariège, Aveyron, Haute-Garonne, Gers, Lot, Tarn en Tarn-et-Garonne. Het departement valt te verdelen in het zuidelijke gedeelte en het noordelijke gedeelte. Het zuidelijke gedeelte van het departement grenst aan Spanje en staat bekend om haar hoge bergtoppen. Het noordelijke gedeelte van het departement is daarentegen weer erg vlak. De belangrijkste plaatsen in het departement zijn Tarbes en Lourdes.

Geschiedenis van het departement Hautes-Pyrénées

Hautes-Pyrénées
Het gebied waar vandaag de dag het departement Hautes-Pyrénées in ligt, stond vroeger bekend onder de naam Bigorre. Dit gebied maakte deel uit van de vroegere provincie Gascogne, voorafgaand aan de Franse Revolutie. Na het Verdrag van Brétigny, dat het einde van de eerste fase van de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland betekende, werden grote delen van het gebied bezet door de Engelsen. In de zestiende eeuw na Christus behoorde het gebied toe aan de monarchen van Navarra, voordat het gebied door de Franse koning Henry IV bij Frankrijk werd gevoegd. Op 4 maart in het jaar 1790 werd het departement samen met 83 andere departementen in Frankrijk gecreëerd.

Hautes-Pyrénées vandaag de dag

Vandaag de dag staat het departement bekend als een veelzijdige vakantiebestemming. Niet alleen is een vakantie in Hautes-Pyrénées prima te combineren met uitstapjes naar buurland Spanje, ook is er genoeg te zien en te doen in het departement zelf. Zo is de stad Tarbes meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit departement kan een bezoekje aan het wereldberoemde Lourdes eigenlijk niet op uw lijstje ontbreken. Tot slot is dit gebied een ideale vakantiebestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers.
Hautes-Pyrénées

Vakantie in Hautes-Pyrénées?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hautes-Pyrénées ook interessant: