Steden en dorpen in Midi-Pyrénées

De regio Midi-Pyrénées is een enorm veelzijdige regio.Steden en dorpen in Midi-Pyrénées Steden en dorpen in Midi-Pyrénées zijn er dan ook in overvloed. Van prachtige grote steden tot aan charmante kleine plaatsjes: deze regio heeft enorm veel te bieden. De regio Midi-Pyrénées is de grootste regio van heel Frankrijk en bestaat uit maar liefst acht verschillende departementen. Zo vormen de departementen Ariège, Aveyron, Gers, Haute-Garonne, Hautes-Pyrénées, Lot, Tarn en Tarn-et-Garonne samen de regio Midi-Pyrénées. Op deze pagina zijn de mooiste steden en dorpen in Midi-Pyrénées per departement op een rijtje gezet. Zo kunt u gemakkelijk de mooiste steden en dorpen in Midi-Pyrénées vinden!

Steden en dorpen in Ariège

Het departement Ariège kent een rijke geschiedenis. Dit is onder meer terug te zien in het grote aantal mooie historische plaatsen als Foix, Pamiers en Mirepoix. In elk van deze mooie plaatsen kunt u gerust een middag doorbrengen en genieten van de prachtige oude gebouwen en gezellige straatjes!

Steden en dorpen in Aveyron

Ook in het departement Aveyron zijn vele leuke steden en dorpen te vinden. Zo kunt u onder meer mooie plaatsen als Conques, La Couvertoirade en Najac bezoeken. Tijdens een wandeling door deze mooie historische plaatsen lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Deze plaatsen behoren niet voor niets tot de mooiste plaatsen in dit gedeelte van Frankrijk!

Steden en dorpen in Gers

Het departement Gers staat bekend om zijn prachtige landschappen. Ook in dit departement zijn vele mooie steden en dorpen te vinden. Zo is een wandeling door de mooie stad Auch absoluut de moeite waard. Ook leuk zijn bezoekjes aan kleinere plaatsjes als Larressingle, Montréal en Bassoues!

Steden en dorpen in Haute-Garonne

De belangrijkste stad in het departement Haute-Garonne is Toulouse. In deze grote stad is altijd wel wat te zien en te beleven. U kunt dan ook gerust enkele dagen vakantie doorbrengen in deze mooie stad zonder dat u zich hoeft te vervelen. Andere mooie plaatsen in het departement Haute-Garonne zijn Bagnères-de-Luchon en Saint-Bertrand-de-Comminges. Ook deze plaatsen zijn meer dan de moeite waard om te bezoeken!

Steden en dorpen in Hautes-Pyrénées

Het bergachtige landschap van Hautes-Pyrénées is zeer geliefd onder wandelaars en natuurliefhebbers. Ook in het departement Hautes-Pyrénées zijn enkele leuke steden en dorpen te vinden. Zo zijn bezoekjes aan het bekende bedevaartsoord Lourdes of de mooie stad Tarbes absoluut de moeite waard!

Steden en dorpen in Lot

Het departement Lot is een hele fijne vakantiebestemming in de regio Midi-Pyrénées. In dit departement zijn tal van leuke plaatsen te vinden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo zijn onder meer uitstapjes naar Rocamadour en het schilderachtig mooie plaatsje Saint-Cirq-Lapopie absoluut de moeite waard!

Steden en dorpen in Tarn

Ook in het departement Tarn zijn voldoende leuke plaatsen te vinden. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit leuke departement kunt u onder meer de prachtige stad Albi bezoeken. Ook is een bezoekje aan het prachtige dorpje Cordes-sur-Ciel absoluut aan te raden!

Steden en dorpen in Tarn-et-Garonne

Montauban is de belangrijkste stad van het departement Tarn-et-Garonne. In deze mooie stad, die bekend staat om zijn mooie historische centrum, kunt u gerust een middagje doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Ook zijn bezoekjes aan mooie historische plaatsjes als Bruniquel en Saint-Antonin-Noble-Val absoluut de moeite waard!

Zonnig Zuid-Frankrijk