Argelès-Gazost

Argelès-Gazost is een leuke plaats en kuuroord in het departement Hautes-Pyrénées.Argelès-Gazost Deze plaats ligt in het hart van de Franse Pyreneeën en is dan ook een ideale uitvalsbasis voor een vakantie in dit gebied. Vanuit deze plaats zijn vele bekende cols zoals Hautacam, de Tourmalet, Luz Ardiden, Soulor, Aubisque, Spandelles en Bordères goed bereikbaar. Het is dan ook niet voor niets dat deze plaats ook wel bekend staat als de fietshoofdstad van de Pyreneeën. Ook staat Argèles-Gazost bekend om zijn thermale baden.

Geschiedenis van Argelès-Gazost

De geschiedenis van Argelès-Gazost begon in het jaar 1790, toen enkele dorpjes in het gebied dat bekend staat als de Lavedan, samengevoegd werden. Deze plaats kende zijn hoogtijdagen aan het einde van de negentiende eeuw. Door de aanwezigheid van thermale wateren groeide Argelès-Gazost uit tot een van de meest geliefde kuuroorden in de Franse Pyreneeën. Er werd een groot park in Engelse stijl aangelegd en een casino gebouwd wat de aantrekkingskracht van deze plaats alleen maar vergrootte. Ook werden er prachtige herenhuizen gebouwd. Met het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog kwamen de hoogtijdagen van deze plaats tot een einde.

Argelès-Gazost vandaag de dag

Vandaag de dag staat deze leuke plaats bekend om zijn fleurige bloemrijke straatjes, statige herenhuizen en om zijn gezellige centrum waar vele leuke winkels en restaurantjes te vinden zijn. Voor een uitgebreid bezoek aan deze leuke plaats kunt u dan ook gerust enkele uren de tijd nemen. Rondom de plaats zijn tal van mooie wandelroutes te vinden via welke u het prachtige landschap van de Pyreneeën kunt verkennen. Of u deze plaats nou bezoekt om zijn fijne thermale baden of vanwege zijn gunstige ligging ten opzichte van de vele prachtige bergen: Argelès-Gazost is een prima uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie in het departement Hautes-Pyrénées!
Argelès-Gazost

Argelès-Gazost bezoeken?

Wilt u deze leuke plaats in het departement Hautes-Pyrénées zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hautes-Pyrénées ook interessant: