Auch

Auch is een plaats gelegen in het departement Gers, in de regio Midi-Pyrénées. Auch is de hoofdstad van het departement Gers. De stad beschikt over een rijke historie.

Geschiedenis van Auch

Auch
Het gebied rondom de huidige stad was al vroeg in de geschiedenis bewoond. Toen de Romeinse legers rond het jaar 50 voor Christus het gebied rondom de stad in trokken, bleek dat er op de locatie van de huidige stad een klein dorpje was gebouwd door een stam die beter bekend stond als de Ausci. Deze stam leefde in de regio die vandaag de dag bekend staat als de Aquitaine. Het plaatsje stond bekend als Climberrum. Nadat de Romeinen het plaatsje veroverden, veranderden zij haar naam in Augusta Auscorum. Onder de Romeinse heerschappij groeide Augusta Auscorum al snel uit tot een redelijk groot plaatsje en na verloop van tijd zelfs tot een van de belangrijkste handelssteden in de regio. Dit kwam doordat het plaatsje gelegen was op een knooppunt van verschillende handelsroutes. Na de val van het Romeinse Rijk werd het plaatsje verschillende malen geplunderd, doordat het plaatsje, in tegenstelling tot vele andere grote plaatsen in Frankrijk, niet omringd was door een verdedigingsmuur. Ondanks de verschillende plunderingen groeide Auch uit tot een belangrijke stad in de middeleeuwen. Zo zetelde de bisschop zich in deze plaats, waarmee Auch een belangrijke plaats werd voor het christendom. Tot aan de Franse Revolutie zou de plaats haar aartsbisdomzetel behouden.

Auch vandaag de dag

Vandaag de dag staat Auch bekend als een van de mooiste oude steden in de regio Midi-Pyrénées. Met name haar oude stadscentrum is absoluut een bezoekje waard. Hier kunt u urenlang door de oude, middeleeuwse straatjes dwalen en zijn vele winkeltjes en gezellige restaurants te vinden. In het oude stadscentrum zijn tevens verschillende bezienswaardigheden te vinden zoals bijvoorbeeld het Escalier monumental. Dit zijn oude trappen met 234 treden. Vanaf de top van deze oude trappen kunt u zich vergapen aan een prachtig uitzicht over de vallei van Gers. Op heldere dagen kunt u de Pyreneeën aan de horizon zien liggen. Aan de voet van de trappen vindt u bovendien een bronzen beeld van d’Artagnan, een van de beroemde musketiers van de koning. Auch is een prachtige stad om te bezoeken en is een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in het departement Gers.
Auch

Auch bezoeken?

Wilt u deze prachtige historische stad zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gers ook interessant: