Autoire

Autoire is een klein maar prachtig plaatsje in het departement Lot. Het dorpje behoort tot de mooiste dorpen in Frankrijk, maar is desondanks ook tijdens de zomermaanden over het algemeen in alle rust te bezoeken. Het dorpje ligt is omgeven door rotsen en staat mede daarom bekend om haar prachtige ligging, in een mooie vallei. Het plaatsje is vernoemd naar het gelijknamige riviertje, dat langs het dorpje stroomt.

Geschiedenis van Autoire

Het plaatsje Autoire kent een gewelddadige geschiedenis. In de prehistorie werd het gebied al bewoond, zo is onder meer gebleken uit de vondst van allerlei prehistorische voorwerpen in de omringende omgeving. Tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland lag het plaatsje in een van de gebieden waar het zwaarst werd gevochten tussen beide strijdende partijen. Het dorpje wist helaas niet aan dit geweld te ontkomen en werd nagenoeg volledig verwoest door de Engelsen. Na de Honderdjarige Oorlog werd het plaatsje weer volledig heropgebouwd. Tijdens de Godsdienstoorlogen, die een kleine eeuw later begonnen, kreeg het plaatsje echter wederom te maken met de verwoestende gevolgen van het geweld. Ook na de Godsdienstoorlogen werd het plaatsje echter weer opnieuw opgebouwd. Hierdoor heeft het plaatsje, ondanks dat het meerdere keren opnieuw werd opgebouwd, haar oorspronkelijke karakter weten te behouden.

Autoire vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Lot en op zoek bent naar een leuk maar rustig uitstapje, is een bezoekje aan dit mooie dorpje meer dan de moeite waard. Het feit dat dit dorpje zo klein is doet absoluut geen afbreuk aan haar schoonheid. De combinatie van haar schitterende ligging en de prachtige gebouwen maken van Autoire een plaatsje dat u echt eens gezien moet hebben wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit gebied. Wanneer u door dit plaatsje loopt zal het u niets verbazen dat dit plaatsje volgens de kenners tot de allermooiste mooiste dorpjes in heel Frankrijk behoort.
Autoire

Autoire bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Lot ook interessant: