Auvillar

Auvillar is een prachtig plaatsje in het departement Tarn-et-Garonne. Het plaatsje ligt op een rots, aan de oever van de rivier Garonne. Sinds 1994 behoort dit plaatsje tot de zogenaamde ‘Les Plus Beaux Villages de France’, oftewel de allermooiste plaatsjes in heel Frankrijk. Ook is dit plaatsje een halte op een van de bedevaartroutes naar Santiago de Compostela.Auvillar

Geschiedenis van Auvillar

Het gebied rondom het hedendaagse plaatsje werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Al tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk werd de strategische locatie, bovenop een rots aan de rivier Garonne, op waarde geschat. Zo is bekend dat zich hier ooit een oppidum bevond, een versterkte nederzetting. Ondanks haar strategische ligging kreeg dit versterkte plaatsje in de loop der eeuwen echter te maken met verschillende invallen, waaronder door de Noormannen. In de twaalfde eeuw na Christus groeide dit plaatsje uit tot de hoofdstad van het graafschap Armagnac. In de zestiende kwam het plaatsje in handen van de koningen van Navarra. Na de kroning van Henri IV in 1589 werd het plaatsje weer bij het koninkrijk Frankrijk gevoegd. Door de eeuwen heen vergaarde het plaatsje grote rijkdom dankzij haar aardewerk. Tot op de dag van vandaag staat dit plaatsje bekend om haar aardewerk.

Auvillar vandaag de dag

Vandaag de dag is Auvillar een plaatsje dat u echt eens moet bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Tarn-et-Garonne. Het plaatsje heeft haar oorspronkelijke karakter door de eeuwen heen weten te behouden, wat wel blijkt uit de vele mooie historische gebouwen en middeleeuwse straatjes. Het is dan ook niet voor niets dat dit plaatsje officieel tot de allermooiste plaatsjes in heel Frankrijk behoort. In het plaatsje zijn verschillende kunstgalerijen te vinden. Ook een bezoekje aan haar museum is de moeite waard, hier kunt u een indrukwekkende verzameling van aardewerk uit de achttiende eeuw bewonderen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Tarn-et-Garonne, kan een bezoekje aan het prachtige plaatsje Auvillar niet ontbreken!

Auvillar bezoeken?

Wilt u dit prachtige historische plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Tarn-et-Garonne ook interessant: