Ax-les-Thermes

Ax-les-Thermes is een leuk plaatsje in het departement Ariège. Het plaatsje ligt niet ver van Andorra en ligt op de plek waar de rivieren Oriège, Ariège en Lauze samenvloeien. Ax-les-Thermes staat sinds jaar en dag bekend als kuuroord vanwege de verschillende warmwaterbronnen bij het plaatsje.

Geschiedenis van Ax-les-Thermes

Het plaatsje Ax-les-Thermes kent een rijke geschiedenis. Zo wist men al tijdens de Oudheid van het bestaan van de warmwaterbronnen. Toen de Romeinen dit gebied veroverden vestigden zij zich bij deze bronnen. Zo zouden hier Romeinse vestingwerken hebben bestaan. In het jaar 1875 werden bovendien oude Romeinse munten gevonden, die de vroege Romeinse aanwezigheid bevestigden. Tijdens de middeleeuwen werden de bronnen verder ontwikkeld in opdracht van de Franse koning. Men geloofde dat het warme water van de bronnen verschillende ziekten kon verhelpen. Zo werden soldaten die terugkeerden van de kruistochten met lepra of andere ziektes in Ax-les-Thermes ondergebracht. Vanaf de negentiende eeuw groeide het plaatsje vergaarde het plaatsje steeds meer bekendheid door de aanwezigheid van verschillende spa’s.

Ax-les-Thermes vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan dit leuke plaatsje absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Ariège. Wanneer u het plaatsje bezoekt kan een uitstapje naar een van de verschillende thermale baden niet ontbreken. Zo kunt u zelf ervaren waarom dit plaatsje al eeuwenlang hoog aangeschreven staat. Voor een uitgebreide wandeling door het plaatsje kunt u gerust een uurtje de tijd nemen. Zo zijn er verschillende leuke winkeltjes en terrasjes, waar u tijdens de warme zomerdagen kunt genieten van een verkoelend drankje. In de omgeving van het plaatsje is veel te zien en te beleven. Zo kunt u onder meer het Plateau de Beille en het indrukwekkende kasteel Montségur bezoeken. Tot slot zijn er ook talloze mooie wandelroutes in de omgeving!
Ax-les-Thermes

Ax-les-Thermes bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje in het departement Ariège zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ariège ook interessant: