Bozouls

Bozouls is een plaatsje in het departement Aveyron, dat in de regio Midi-Pyrénées gelegen is. Het plaatsje ligt op ongeveer een halfuurtje afstand van Rodez en een uurtje vanaf de Gorges du Tarn. Dit plaatsje staat bekend om zijn bijzonder spectaculaire ligging: op de rand van een kloof die is uitgesleten door de rivier Dourdou de Conques.

Geschiedenis van Bozouls

Het is aannemelijk dat de omgeving van het plaatsje Bozouls al vroeg in de geschiedenis bewoond moet zijn geweest. Op een nabijgelegen plateau, dat bekend staat als het Causse Comtal zijn sporen gevonden die er op duiden dat hier al in de prehistorie sprake was van menselijke bewoning. Ook zijn er in de omgeving van het plaatsje vele hunebedden gevonden, die dit vermoeden bevestigen. De geschiedenis van het plaatsje Bozouls zou teruggaan tot aan de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk. Zo zou er op de hedendaagse locatie van het plaatsje een oppidum hebben geleden. Dit versterkte dorpje lag op een zeer strategische locatie, omdat men de vijand vanaf de rand van de kloof al van ver aan kon zien komen. Later in de geschiedenis werd er op een rotspunt in de kloof een kasteel gebouwd. Rondom dit kasteel is in de loop der eeuwen het plaatsje ontstaan.

Bozouls vandaag de dag

Vandaag de dag is Bozouls een bijzonder dorpje om te bezoeken. De ligging van dit plaatsje is zeer indrukwekkend. Wanneer u dit plaatsje bezoekt kan een wandeling door de kloof niet ontbreken. Vanuit deze kloof kunt u genieten van een mooi uitzicht op het plaatsje. Na uw wandeling kunt u heerlijk genieten op een van de gezellige terrasjes met uitzicht op deze indrukwekkende kloof. Alleen al vanwege de ligging is dit plaatsje absoluut de moeite waard om met een bezoekje te vereren wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Aveyron!
Bozouls

Bozouls bezoeken?

Wilt u dit prachtig gelegen plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aveyron ook interessant: