Brousse-le-Château

Brousse-le-Château is een mooi plaatsje in het departement Aveyron, in de regio Midi-Pyrénées. Het plaatsje ligt ongeveer vijftig kilometer ten oosten van de grotere plaats Albi en behoort tot de mooiste dorpjes in heel Frankrijk.

Geschiedenis van Brousse-le-Château

Het plaatsje is ontstaan rondom haar kasteel. Het kasteel van Brousse werd voor het eerst genoemd in een historisch document uit het jaar 935. Dit kasteel was gebouwd in opdracht van Ermengaud, graaf van Rouergue, om zo de nabijgelegen rivier Tarn te kunnen verdedigen. Mede dankzij de strategische ligging van dit kasteel ontstond er al snel een klein plaatsje. Door de eeuwen heen vergaarde het plaatsje veel rijkdom door tol te heffen aan eenieder die hier de rivier Tarn over wilde steken. Door de eeuwen heen is het plaatsje grotendeels bespaard gebleven van de vernietigende gevolgen van de Honderdjarige Oorlog en de Godsdienstoorlogen. Sinds 1943 is het kasteel van Brousse-le-Château een historisch monument. Sinds 1997 behoort het plaatsje tot de allermooiste plaatsjes in heel Frankrijk, de zogenaamde ‘Les Plus Beaux Villages de France’.

Brousse-le-Château vandaag de dag

Tot op de dag van vandaag staat Brousse-le-Château bekend als een prachtig middeleeuws plaatsje. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Aveyron is een bezoekje aan dit mooie plaatsje dan ook meer dan de moeite waard. Wanneer u besluit dit plaatsje met haar mooie middeleeuwse straatjes en gebouwen te bezoeken, kan ook een bezoekje aan het kasteel niet ontbreken. Het kasteel is namelijk opengesteld voor bezoekers en vanaf het kasteel kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het plaatsje en haar omgeving. Ook de kerk, welke dateert uit de vijftiende eeuw is erg interessant om te bezoeken. Dit mooie plaatsje is een ideale uitvalsbasis voor een leuke vakantie in deze streek!

Brousse-le-Château bezoeken?

Wilt u dit mooie middeleeuwse plaatsje met haar indrukwekkende kasteel zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aveyron ook interessant: