Camon

Camon is een prachtig plaatsje in het departement Ariège, in de regio Midi-Pyrénées. Het plaatsje ligt in een lus van de rivier Hers en staat bekend om de combinatie van zijn prachtige middeleeuwse straatjes, mooie oude gebouwen en het jaarlijkse rozenfestival. Camon behoort volgens de kenners tot de mooiste plaatsjes in heel Frankrijk en maakt dan ook deel uit van de vereniging “Les Plus Beaux Villages de France”.

Geschiedenis van Camon

Volgens verschillende historische documenten stichtte Karel de Grote in het jaar 778 na Christus een klooster op een kleine heuvel in een bocht van de rivier Hers. Bij het klooster werd ook een versterkte abdij gebouwd. Rondom dit klooster en de abdij ontstond een klein plaatsje, dat de naam Camon kreeg. Vanwege de strategische ligging was Camon tijdens de middeleeuwen een van de belangrijkste plaatsjes in deze streek. Ondanks de aanwezigheid van verschillende verdedigingswerken werd het plaatsje en zijn abdij in de vijftiende eeuw geplunderd door een bende plunderaars. Doordat Camon zijn strategische waarde door de eeuwen heen verloor, werden de verdedigingswerken deels afgebroken. Ondanks de turbulente geschiedenis van dit plaatsje staat het tot op de dag van vandaag bekend als een van de meest charmante dorpjes in het departement Ariège.

Camon vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Ariège? Dan is een bezoekje aan dit mooie plaatsje absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust een middagje de tijd nemen. Er is genoeg moois te zien! Zo is de mooie oude poort naar het dorp met zijn klokkentoren door de eeuwen heen goed bewaard gebleven. Ook de abdij is een bezoekje waard. Tijdens uw wandeling door dit mooie dorpje kunt u genieten van de vele mooie rozen. Bij de rivier is ook een mooie rozentuin te vinden. Dit mooie dorpje moet u dan ook echt eens gezien hebben!
Camon

Camon bezoeken?

Wilt u dit schitterende plaatsje aan de rivier Hers in het departement Ariège zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ariège ook interessant: