Cardaillac

Cardaillac is een klein plaatsje ongeveer tien kilometer ten noorden van de grotere plaats Figeac. Het plaatsje behoort tot de zogenaamde ‘Les Plus Beaux Villages de France’, oftewel de allermooiste dorpjes in heel Frankrijk. Het plaatsje draagt de naam van haar stichters, een van de belangrijkste families in het middeleeuwse Quercy. Cardaillac

Geschiedenis van Cardaillac

Waar de geschiedenis van het plaatsje eigenlijk pas in de middeleeuwen begint, is bekend dat het gebied rondom het plaatsje al veel langer bewoond is geweest. Op ongeveer 50 kilometer afstand van het plaatsje ligt de grot van Pech Merle, die bekend staat om haar muurschilderingen. Het is dus zeer aannemelijk dat het gebied rondom Cardaillac al in de prehistorie bewoond is geweest. Het plaatsje werd voor het eerst benoemd in een oud document uit de achtste eeuw na Christus. In de elfde eeuw na Christus werd er een kasteel gebouwd bij het plaatsje. Cardaillac groeide uit tot het bolwerk van de familie Cardaillac. Tijdens de Godsdienstoorlogen koos het plaatsje de kant van de protestanten. Na het Edict van Nantes werd de burcht nagenoeg in zijn geheel vernietigd. Tot op de dag van vandaag staan er nog slechts drie torens van het kasteel overeind.

Cardaillac vandaag de dag

Vandaag de dag staat Cardaillac bekend als een van de mooiste plaatsjes in het departement Lot. Het dorpje is vanwege haar pracht opgenomen op de officiële lijst ‘Les Plus Beaux Villages de France’. Wanneer u door dit plaatsje wandelt zult u zien dat er nog vele sporen uit het verleden zichtbaar zijn. In de eerste plaats de drie overgebleven torens van het oude kasteel. Een van deze torens, de Tour de Sagnes, is opengesteld voor publiek. Vanaf de top van deze toren, die te bereiken is via een wenteltrap, kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het plaatsje. Wanneer u het plaatsje bezoekt is een bezoekje aan het Musée Éclaté meer dan de moeite waard. Dit museum is gewijd aan de geschiedenis van het plaatsje en haar omgeving. Als u uw vakantie doorbrengt in het departement Lot is een bezoekje aan dit prachtige plaatsje meer dan de moeite waard!
Cardaillac

Cardaillac bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Lot ook interessant: