Castelsagrat

Castelsagrat is een mooi, historisch plaatsje in het departement Tarn-et-Garonne. Het plaatsje ligt ongeveer halverwege tussen de grotere plaatsen Agen en Montauban en staat bekend om haar prachtige historische plein.Castelsagrat

Geschiedenis van Castelsagrat

Dit mooie plaatsje kent een rijke geschiedenis. Het plaatsje is ontstaan aan een belangrijke Romeinse handelsroute, die de hedendaagse plaatsen Bordeaux en Lyon met elkaar verbond. Na de val van het Romeinse Rijk kwam het plaatsje in handen van de Visigoten, zo blijkt onder meer uit de ontdekking van een nabijgelegen tombe uit de zesde eeuw. Vanwege haar strategische ligging aan een belangrijke handelsroute was Castelsagrat tot aan het einde van de middeleeuwen meerdere malen het doelwit van verschillende invallen. In de dertiende eeuw liet Alphonse de Poitiers, graaf van Toulouse, een landhuis bouwen bij het plaatsje. Ook de kerk in het plaatsje, de Eglise de l’Assomption, dateert uit deze tijd.

Castelsagrat vandaag de dag

Vandaag de dag is Castelsagrat een van de vele mooie plaatsjes die het departement Tarn-et-Garonne rijk is. Hoewel dit slechts een klein plaatsje is, waar u binnen een uurtje zo doorheen wandelt, is een bezoekje aan haar mooie centrale plein absoluut de moeite waard. De gebouwen aan dit plein hebben allen prachtige bogen, typerend voor bastideplaatsjes. De mooie oude gebouwen aan dit plein hebben de tand des tijds goed doorstaan. Dit plaatsje is een prima uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in het departement Tarn-et-Garonne. Zo ligt het mooie plaatsje Auvillar op slecht een kleine twintig kilometer afstand en zijn ook mooie, grotere plaatsen als Agen en Montauban goed bereikbaar. Ook de abdij van Moissac, die volgens de kenners tot de mooiste abdijen in heel Frankrijk behoort, is goed bereikbaar. Wilt u uw vakantie doorbrengen in het departement Tarn-et-Garonne? Dan is het mooie plaatsje Castelsagrat een prima uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie!
Castelsagrat

Castelsagrat bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje zelf verkennen? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Tarn-et-Garonne ook interessant: