Castres

Castres is een leuke stad in het departement Tarn, aan de oevers van de rivier Agout en geldt als een van de belangrijkste plaatsen in dit gebied. De plaats ligt ongeveer 45 kilometer ten zuiden van de stad Albi, dat de hoofdstad van het departement Tarn is.

Geschiedenis van Castres

De naam van de plaats is afkomstig van het Latijnse woord ‘castrum’, wat ‘versterkte plaats’ betekent. Naar verluidt is de plaats ontstaan rondom een oude abdij van de Benedictijnen, die in het jaar 647 op de locatie van een oud Romeins fort gebouwd zou zijn. Door de aanwezigheid van deze abdij, de abdij van Saint Benoît, groeide het plaatsje relatief snel uit tot een belangrijke halte op ene van de pelgrimsroutes naar Santiago de Compostela. Door de eeuwen heen maakte de plaats een welvarende periode door. Zo was de stad in de twaalfde eeuw na Christus na Albi de belangrijkste plaats in de regio. Tijdens de kruistocht tegen de Albigenzen werd de stad door het leger van Simon de Montfort. In de veertiende eeuw kreeg de stad te maken met de verschrikkelijke gevolgen van de Pest. Deze ziekte maakte vele slachtoffers onder de inwoners van Castres. Doordat de inwoners van de plaats zich in de zestiende eeuw grotendeels bekeerden tot het Protestantisme, groeide Castres uit tot een van de belangrijkste bolwerken van het Protestantisme in Zuid-Frankrijk. In de jaren hierna maakte de plaats een welvarende periode door, waardoor Castres vandaag de dag bekend staat als een van de leukste plaatsen in het departement Tarn.

Castres vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Tarn, is een bezoekje aan deze mooie plaats absoluut de moeite waard. Met name het historische centrum van deze plaats is leuk om te bezoeken. De combinatie van de oude, smalle straatjes en vele winkeltjes en terrasjes zorgt er voor dat u hier gerust een dag door kunt brengen. Ook is Castres vanwege haar gunstige ligging een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie. Zo behoren bijvoorbeeld uitstapjes naar Albi, waar u onder meer de indrukwekkende kathedraal Sainte-Cécile kunt bewonderen, en de mooie plaats Mazamet tot de mogelijkheden. Ook een bezoekje aan het bijzondere natuurgebied Le Sidobre, bekend om haar bijzondere rotsformaties, is absoluut aan te bevelen.
Castres

Castres bezoeken?

Wilt u deze leuke plaats zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Tarn ook interessant: