Eauze

Eauze is een leuke plaats in het departement Gers en ligt ongeveer 53 kilometer ten oosten van Mont-de-Marsan en op slechts 130 kilometer van de grens met Spanje. Het plaatsje staat bekend om haar prachtige straatjes en haar historische centrum.

Geschiedenis van Eauze

In de omgeving van Eauze is een versterkt dorp, een zogenaamd oppidum uit de derde eeuw voor Christus gevonden. Het gebied rondom het hedendaagse plaatsje werd dan ook al vroeg in de geschiedenis bewoond. Het plaatsje kent een rijke geschiedenis. Tijdens de Romeinse overheersing van Zuid-west Frankrijk werd de plaats Elusa gesticht. Deze plaats groeide uit tot de hoofdstad van de Romeinse provincie Novempopulania. Het plaatsje bleef, ook na de val het Romeinse Rijk, een van de belangrijkste plaatsen in het gebied. Tijdens de middeleeuwen werd het plaatsje echter volledig verwoest. Bij de ruïnes van het verwoeste plaatsje werd in het jaar 980 na Christus een klooster gesticht. Mede dankzij de aanwezigheid van dit klooster werd het plaatsje weer volledig opgebouwd. Ondanks haar turbulente verleden staat dit plaatsje tot aan de dag van vandaag bekend als een van de mooiste plaatsen in het departement Gers.

Eauze vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Gers, is een bezoekje aan Eauze de moeite waard. In haar leuke historische centrum kunt u de vele leuke oude straatjes verkennen. Ook zijn er genoeg winkeltjes en gezellige terrasjes te vinden, zodat u hier gerust een middag door kunt brengen. Dat deze plaats ook een goede uitvalsbasis is voor een leuke vakantie, blijkt wel uit de vele bezienswaardigheden in de omgeving. Zo zijn leuke bezienswaardigheden als de Abdij van Flaran, de Gallo-Romeinse villa van Séviac en het prachtige vestingplaatsje Larressingle, prima bereikbaar. Ook uitstapjes naar mooie bastides als Montréal en Fourcès behoren tot de mogelijkheden.

Eauze bezoeken?

Wilt u deze leuke plaats zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gers ook interessant: