Estaing

Estaing is een prachtig plaatsje in het departement Aveyron, in de regio Midi-Pyrénées. Het plaatsje is een van de bekendste pleisterplaatsen op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Het plaatsje ligt ongeveer 36 kilometer ten noordoosten van Rodez en is bekend vanwege haar prachtige kasteel uit de zestiende eeuw.Estaing

Geschiedenis van Estaing

Het plaatsje is ontstaan vanwege haar ligging aan een van de bedevaartroutes naar Santiago de Compostela. Hoewel uit opgravingen elders in het departement Aveyron is gebleken dat dit gebied al vroeg in de geschiedenis bewoond werd, zijn er geen aanwijzingen dat de geschiedenis van het plaatsje Estaing ver terug gaat in de geschiedenis. Van de kerk in Estaing is bekend dat deze gebouwd werd in de vijftiende eeuw na Christus. De rest van het dorpje is ontstaan rondom deze kerk. In het plaatsje kunt u dan ook vele prachtige gevels uit de zestiende, zeventiende en achttiende eeuw na Christus bewonderen. De gotische brug van Estaing dateert ook uit de zestiende eeuw na Christus en wordt tot op de dag van vandaag door talloze pelgrims gebruikt. Anders dan andere plaatsjes in het zuiden van Frankrijk, heeft Estaing de rumoerige perioden, zoals bijvoorbeeld tijdens de Godsdienstoorlogen, relatief goed weten te doorstaan. Hierdoor heeft het plaatsje haar historische karakter goed weten te behouden, waardoor het tegenwoordig bekend staat als een van de allermooiste dorpjes in het departement Aveyron!

Estaing vandaag de dag

Vandaag de dag staat het plaatsje bekend als een van de allermooiste dorpjes in het zuiden van Frankrijk. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Aveyron is een bezoekje aan dit mooie plaatsje meer dan de moeite waard. Van haar prachtige oude gebouwen, de mooie gotische brug tot aan haar indrukwekkende kasteel: in en rondom dit plaatsje valt genoeg te zien en te beleven. Voor een bezoekje aan dit prachtige plaatsje kunt u gerust een middag inplannen!
Estaing

Estaing bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje op de bedevaartroute naar Santiago de Compostela zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aveyron ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk