Fleurance

Fleurance is een mooi bastideplaatsje in het departement Gers en ligt ongeveer 25 kilometer ten noorden van Auch. Het centraal gelegen marktplein behoort volgens de kenners tot de mooiste marktpleinen in het zuiden van Frankrijk.

Geschiedenis van Fleurance

De bastide Fleurance werd gesticht in de dertiende eeuw. Het was een van de verschillende versterkte plaatsjes die in de dertiende- en veertiende eeuw in dit gebied werd gesticht. De naam van het plaatsje was afgeleid van die van de Italiaanse stad Florence. Het plaatsje lag in een gebied waar de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland op zijn ergst was. Het plaatsje is dan ook meerdere malen door beide strijdende partijen veroverd. Na de verwoestende gevolgen van deze langdurige strijd maakte het plaatsje in de vijftiende eeuw na Christus een voorspoedige periode door dankzij haar textielindustrie. In de achttiende eeuw werden de verdedigingsmuren van het plaatsje grotendeels ontmanteld, doordat het plaatsje haar strategische waarde had verloren. Door de eeuwen heen is het plaatsje er in geslaagd haar oorspronkelijke karakter te behouden.

Fleurance vandaag de dag

Vandaag de dag is Fleurance een van de mooiste bastides in het departement Gers. Dit mooie plaatsje is dan ook zeker de moeite waard om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze streek. Wanneer u over het marktplein wandelt zal het u niet verbazen dat velen dit plein tot de mooiste pleinen in Zuid-Frankrijk rekenen. Het plein wordt omringd door arcades, typerend voor bastideplaatsjes. Op dinsdagen wordt er een regionale markt georganiseerd op het plein, waar u aan het juiste adres bent voor allerlei regionale specialiteiten. Wanneer u door het plaatsje wandelt kan een bezoekje aan haar mooie kerk, de Eglise Saint-Laurent, niet ontbreken. Ook is er genoeg te zien en te beleven in de nabije omgeving van dit bastideplaatsje. Zo behoren onder meer uitstapjes naar Villa de Séviac, de abdij van Flaran en het kasteel van Lavardens tot de mogelijkheden.
Fleurance

Fleurance bezoeken?

Wilt u dit leuke bastideplaatsje in Gers zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gers ook interessant: