Gaillac

Gaillac is een mooie plaats aan de rivier Tarn, in het gelijknamige departement in de regio Midi-Pyrénées. De plaats ligt tussen grotere steden als Toulouse, Albi en Montauban en is onder meer bekend vanwege haar heerlijke wijnen.

Geschiedenis van Gaillac

Gaillac
Het gebied rondom de rivier Tarn werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. De vele prehistorische voorwerpen die in dit gebied gevonden zijn bevestigen dit. Op de locatie van het hedendaagse plaatsje bevond zich ooit een Gallisch oppidum. Dit versterkte dorpje was voorzien van een haven en er werd handel gedreven over de rivier. Nadat de Romeinen dit gebied hadden veroverd vergaarde het plaatsje veel rijkdom dankzij haar haven. Na de val van het Romeinse Rijk werd de plaats echter geplunderd door verschillende barbaarse stammen. Het jaar 972 na Christus wordt gezien als het keerpunt in de geschiedenis van Gaillac. In dit jaar werd het altaar van de abdij van Saint-Michel ingewijd. Rondom deze abdij ontstond al snel een plaatsje, dat in de hierop volgende eeuwen uit zou groeien tot een van de belangrijkste plaatsjes in dit gebied. Om de plaats te beschermen tegen vijanden, werden er verschillende verdedigingswerken gebouwd. Mede dankzij de aanwezigheid van deze verdedigingswerken heeft deze prachtige plaats de tand des tijds goed doorstaan en kon de plaats uitgroeien tot de prachtige historische plaats zoals zij vandaag de dag bekend staat.

Gaillac vandaag de dag

Vandaag de dag staat Gaillac bekend als een van de mooiste plaatsen in het departement Tarn. Met name haar oude centrum is meer dan de moeite waard om te bezoeken. De combinatie van haar vele mooie oude gebouwen en straatjes betekent dat u hier gerust een middag door kunt brengen. Wanneer u deze mooie plaats bezoekt, kan een bezoekje aan de prachtige abdij van Saint-Michel niet ontbreken. In de omgeving van Gaillac is genoeg te zien en te beleven. Zo behoort onder meer een bezoekje aan de grotere stad Albi, dat eveneens aan de rivier Tarn gelegen is, tot de mogelijkheden. Ook plaatsjes als Penne, Bruniquel, Puycelci, Cordes-sur-Ciel en Castelnau-de-Montmiral zijn echter meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Gaillac is met andere woorden een ideale vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie in het departement Tarn!
Gaillac

Gaillac bezoeken?

Wilt u deze prachtige plaats zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Tarn ook interessant: