La Couvertoirade

La Couvertoirade is een oud plaatsje gelegen in het departement Aveyron. Het plaatsje ligt ten zuiden van het Centraal Massief en staat ook wel bekend als het dorp van de Tempeliers.La Couvertoirade

Geschiedenis van La Couvertoirade

Het gebied rondom het plaatsje was tot aan de twaalfde eeuw na Christus voornamelijk belangrijk met het oog op de landbouw. In de twaalfde eeuw werd er echter een kasteel gebouwd. Rondom het kasteel ontstond al snel een klein dorpje, doordat mensen vanuit de regio naar de locatie van het kasteel verhuisden. Het plaatsje groeide snel en kwam in handen van de tempeliers. Omdat het plaatsje al snel uitgroeide tot een van de belangrijkste plaatsjes in de regio, werd La Couvertoirade nagenoeg volledig ommuurd, om zo haar inwoners te beschermen. De muur die om het plaatsje heen werd gebouwd zorgde er echter voor dat het plaatsje zich niet langer zo snel uit kon breiden als voorheen. Hoewel de verdedigingswerken de inwoners van het plaatsje onder meer beschermde tegen de verschillende gewapende roversbendes die de regio onveilig maakten, liep het inwonersaantal tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland terug. Ondanks dit gegeven heeft het plaatsje La Couvertoirade de tand des tijds goed weten te doorstaan.

La Couvertoirade vandaag de dag

Vandaag de dag staat La Couvertoirade bekend als een van de mooiste middeleeuwse plaatsjes van Frankrijk. Het plaatsje heeft haar middeleeuwse karakter door de eeuwen heen weten te behouden en wordt tot op de dag van vandaag omringd door een indrukwekkende verdedigingsmuur. Wanneer u dit vestingplaatsje binnenloopt door de grote versterkte poort, kunt u zich vergapen aan de vele prachtige middeleeuwse gebouwen en de oude, smalle steegjes in dit plaatsje. In La Couvertoirade is het alsof de tijd heeft stilgestaan. Wanneer u dit prachtige middeleeuwse plaatsje bezoekt is een bezoek aan de hoger gelegen versterkte kerk van dit plaatsje meer dan de moeite waard. Vanaf de locatie van het kerkje kunt u genieten van een mooi uitzicht over het dorpje. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in de omliggende regio, is een bezoek aan La Couvertoirade meer dan de moeite waard!
La Couvertoirade

La Couvertoirade bezoeken?

Wilt u dit prachtige, ommuurde middeleeuwse plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aveyron ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk