Lautrec

Lautrec is een prachtig plaatsje in het departement Tarn, dat volgens de kenners tot de allermooiste plaatsjes in heel Frankrijk behoort. Het plaatsje maakt dan ook deel uit van de zogenaamde ‘Les Plus Beaux Villages de France’. Het plaatsje ligt ongeveer dertig kilometer ten zuiden van de grote stad Albi en staat bekend om haar prachtige middeleeuwse gebouwen en straatjes.Lautrec

Geschiedenis van Lautrec

De locatie van het plaatsje Lautrec werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Dit komt mede doordat de rivier Lézert hier stroomt. De omgeving van het hedendaagse plaatsje zou aan het begin van onze jaartelling bewoond zijn geweest door een Keltische stam, die bekend stond als de ‘Cambolectri Atlantici’. Toen de Romeinen dit gebied veroverden zouden zij hier een tempel hebben gebouwd, die gewijd was aan Ceres Eleusis, de Godin van vruchtbaarheid en oogst. Het plaatsje Lautrec kende haar hoogtijdagen tijdens de middeleeuwen, toen het een van de belangrijkste plaatsjes was in de regio. Dit blijkt wel uit het feit dat het plaatsje in deze tijd over haar eigen verdedigingswerken en over een kasteel beschikte. Ondanks de aanwezigheid van deze verdedigingswerken heeft het plaatsje zwaar geleden onder de gevolgen van de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland. Ook tijdens de Godsdienstoorlogen raakte het plaatsje zwaar beschadigd. Ondanks deze rumoerige tijden heeft het plaatsje door de eeuwen heen haar oorspronkelijke karakter behouden. Hierdoor staat Lautrec bekend als een van de mooiste historische dorpjes in dit gebied.

Lautrec vandaag de dag

Vandaag de dag is Lautrec een van de mooiste plaatsjes in het departement Tarn. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit gebied is een bezoekje aan dit mooie plaatsje dan ook meer dan de moeite waard. Lautrec is een klein plaatsje, maar voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust twee uur de tijd nemen. Met haar prachtige oude, middeleeuwse straatjes, haar indrukwekkende kerk en haar mooie, centraal gelegen pleintje is er genoeg te zien. Op de heuvel bij het plaatsje bevindt zich een molen uit de zeventiende eeuw, die is opengesteld voor bezoekers. Hier kunt u zien hoe men hier eeuwen lang meel bereidde. Ook kunt u vanaf deze heuvel genieten van een prachtig uitzicht over het prachtige omringende landschap. Lautrec is een charmant, schilderachtig plaatsje dat u echt eens gezien moet hebben!
Lautrec

Lautrec bezoeken?

Wilt u dit charmante historische plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Tarn ook interessant: