Lauzerte

Lauzerte is een prachtig bastideplaatsje en ligt op een heuvel in een gebied dat bekend staat als Quercy Blanc.Lauzerte Dit is een streek in het departement Tarn-et-Garonne. Volgens velen behoort dit bastideplaatsje tot de allermooiste plaatsjes in heel Frankrijk.

Geschiedenis van Lauzerte

Het plaatsje Lauzerte werd in de twaalfde eeuw na Christus gesticht door de graaf van Toulouse. De plaats werd gesticht aan een pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Rondom deze heuvel zijn koperen munten gevonden. Dit bewijst dat er op de heuvel ooit een versterkte Gallo-Romeinse nederzetting moet zijn geweest. Al snel groeide de bastide Lauzerte uit tot een van de belangrijkste versterkte plaatsen in dit gebied. Ondanks haar veelvoud aan verdedigingswerken werd het plaatsje tijdens de Honderdjarige Oorlog veroverd door de Engelsen. Als gevolg van de Godsdienstoorlogen raakte het plaatsje beschadigd, maar de schade werd relatief snel hersteld. Door de eeuwen heen is het plaatsje goed bewaard gebleven. Hierdoor staat dit plaatsje tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de mooiste plaatsjes in het departement Tarn-et-Garonne.

Lauzerte vandaag de dag

Wanneer u een liefhebber bent van mooie, middeleeuwse plaatsjes met prachtige gebouwen en smalle straatjes, moet u Lauzerte echt eens bezocht hebben. Wanneer u op het centrale plein staat wordt u omringd door middeleeuwse oude stenen huizen met houten gevels en de typerende bogen. Vanuit de vestingtoren kunt u genieten van een mooi uitzicht over de omgeving van het plaatsje. Voor een uitgebreid bezoek aan dit leuke vestingplaatsje kunt u gerust een middag de tijd nemen. Na een wandeling door het plaatsje kunt u op het centrale plein genieten van een verkoelend drankje bij een van de restaurants. Brengt u uw vakantie door in het departement Tarn-et-Garonne? Dan is een bezoekje aan dit leuke bastideplaatsje meer dan de moeite waard.
Lauzerte

Lauzerte bezoeken?

Wilt u dit leuke bastideplaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Tarn-et-Garonne ook interessant: