Lavaur

Lavaur is een mooi stadje in het departement Tarn. Het stadje ligt aan de oevers van de rivier Agout, in de heuvels van het Pays de Cocagne en staat bekend om zijn mooie centrum en zijn indrukwekkende kathedraal.

Geschiedenis van Lavaur

Het stadje Lavaur kent een rijke geschiedenis. Zo werd het kleine vestingstadje voor het eerst benoemd in een historisch document uit het jaar 1035. Op de locatie van het plaatsje was sprake van een klein kasteel, vanuit waar men de rivier Agout kon overzien. Als gevolg van de kruistocht tegen de Albigenzen werd het stadje meer dan een maand belegerd door de soldaten van Simon de Montfort. Nadat zijn soldaten de stad hadden veroverd belandden vele katharen, die door de katholieke kerk als ketters werden beschouwd, op de brandstapel. Na een periode vol conflicten belandde Lavaur in het jaar 1271 in handen van de Franse kroon. Aan het einde van de vijftiende eeuw werd de stad zwaar getroffen door de pest en alsof dat nog niet genoeg was werd de stad in 1930 vrijwel volledig verwoest door een overstroming van de rivier Agout.

Lavaur vandaag de dag

Ondanks zijn turbulente geschiedenis staat dit stadje tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste plaatsen in het departement Tarn. Voor een uitgebreide wandeling door het leuke centrum van deze plaats kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Uw bezoekje aan dit leuke stadje is echter niet compleet zonder ook de mooie kathedraal bezocht te hebben. Deze Romaanse kathedraal staat in het oude centrum van het stadje en staat bekend als de mooiste bezienswaardigheid van Lavaur. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Tarn is een uitstapje naar dit mooie stadje absoluut de moeite waard!
Lavaur

Lavaur bezoeken?

Wilt u deze mooie plaats in het departement Tarn zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Tarn ook interessant: