Lectoure

Lectoure is een mooie plaats in het departement Gers. Lectoure ligt in een vallei die is uitgesleten door de rivier Gers en is na Condom de grootste gemeente in deze streek. Volgens de kenners behoort deze plaats tot de mooiste plaatsen in Midi-Pyrénées.

Geschiedenis van Lectoure

De locatie van de hedendaagse plaats Lectoure werd al in de prehistorie bewoond. Zo zijn er bij verschillende opgravingen vele overblijfselen gevonden waar dit uit blijkt. Toen de Romeinen dit gebied veroverden, lag er een versterkt dorp, een zogenaamd Oppidum, op de kalkstenen rots waar de hedendaagse plaats op ligt. In de loop der eeuwen vestigden steeds meer mensen zich op deze rots. Vanaf deze rots kon men de vijand namelijk al van ver aan zien komen. Tijdens de middeleeuwen werden er verschillende verdedigingswerken om deze plaats heen gebouwd. De plaats was dan ook uitgegroeid tot de hoofdstad van het graafschap Armagnac en was daardoor misschien wel de belangrijkste stad in deze regio. Mede dankzij de aanwezigheid van deze verdedigingswerken is Lectoure er door de eeuwen in geslaagd om haar oorspronkelijke karakter grotendeels te behouden.

Lectoure vandaag de dag

Vandaag de dag is dit plaatsje een van de leukste plaatsen om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Gers. Het is leuk om door deze plaats heen te wandelen, want in de plaats zijn de sporen uit het verleden nog goed zichtbaar. Zo is bijvoorbeeld haar kathedraal uit de vijftiende eeuw meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Ook haar vele mooie oude gebouwen en haar oude straatjes maken een bezoekje aan deze leuke plaats de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek aan deze plaats kunt u gerust een middag de tijd nemen. Tot slot kunt u vanuit deze plaats genieten van een prachtig uitzicht over het omliggende landschap!

Lectoure bezoeken?

Wilt u deze leuke plaats zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gers ook interessant: