Loubressac

Loubressac is een mooi plaatsje in het departement Lot, op een rots boven de vallei van de rivier Dordogne. Het plaatsje staat bekend als een van de honderd mooiste dorpen in heel Frankrijk.Loubressac

Geschiedenis van Loubressac

Het gebied rondom het hedendaagse plaatsje kent een zeer lange geschiedenis, die teruggaat tot aan de prehistorie. In verschillende grotten in de omgeving zijn rotstekeningen en prehistorische voorwerpen zoals bijlen en messen gevonden die er op duiden dat het gebied rondom dit plaatsje al zeer vroeg in de geschiedenis bewoond moet zijn geweest. Toen de Romeinen het gebied veroverden, stichtten zij een versterkte nederzetting aan de voet van de rots waar het dorpje zich bevind. Dit versterkte dorpje werd Luperciacum genoemd. Dit dorpje werd in de veertiende eeuw na Christus verhuisd naar de top van de rots, vanwege de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland. Loubressac lag nagenoeg midden op de frontlijn. Om het plaatsje en haar inwoners te beschermen tegen bijvoorbeeld plunderende soldaten besloot men bovenop de rots een vesting te bouwen. Rondom deze vesting ontstond al snel een klein plaatsje, dat mede dankzij de veilige ligging grotendeels bespaard bleef van verdere vernietigingen door de strijd tussen de Fransen en de Engelsen.

Loubressac vandaag de dag

Vandaag de dag wordt Loubressac in een adem genoemd met plaatsjes als Carennac en Saint-Cirq-Lapopie wanneer men het heeft over mooie dorpjes in het departement Lot. Evenals Carennac en Saint-Cirq-Lapopie staat ook Loubressac op de officiële lijst van ‘Les Plus Beaux Villages de France’, oftewel de allermooiste plaatsjes in Frankrijk. Wanneer u door dit plaatsje wandelt zal het u niet verbazen dat velen dit plaatsje tot de mooiste dorpjes scharen. Met haar prachtige middeleeuwse straatjes, oude gebouwen en haar prachtige uitzicht over de omringende omgeving is Loubressac een plaatsje dat u echt eens met een bezoekje moet vereren. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Lot is een bezoekje aan dit prachtige plaatsje meer dan de moeite waard!
Loubressac

Loubressac bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Lot ook interessant: