Marciac

Marciac is een mooi bastideplaatsje in het departement Gers. Het plaatsje ligt bij de rivier Bouès en staat bekend om zijn jaarlijkse Jazzfestival.Marciac

Geschiedenis van Marciac

Deze bastide werd aan het einde van de dertiende eeuw opgericht en groeide al snel uit tot een van de belangrijkste plaatsen in dit gebied. Dit kwam mede doordat Marciac aan een van de pelgrimsroutes naar Santiago de Compostela ligt. De bastide is vernoemd naar Guichard de Marzé. Het duurde niet lang voordat men besloot om de plaats te voorzien van een verdedigingsmuur, om zo de inwoners van de plaats te kunnen beschermen. Door de eeuwen heen speelde het grootste gedeelte van het leven in de bastide zich af rondom het centrale plein. Ooit stond hier een overdekte handelsplaats. Deze werd echter als gevolg van een brand in 1871 volledig verwoest. In de jaren zeventig van de vorige eeuw werd voor het eerst het Jazzfestival van Marciac georganiseerd. In de hier op volgende jaren groeide dit festival uit tot een van de bekendste Jazzfestivals in dit gedeelte van Frankrijk.

Marciac vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Gers? Dan is een bezoekje aan het mooie bastideplaatsje Marciac absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreide wandeling door dit plaatsje kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Het plaatsje is een ideale uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie in het departement Gers, want in de omgeving is veel te zien en te beleven. Rondom het centrale plein zijn tal van leuke winkels en restaurants te vinden waar u tijdens de warme zomerdagen kunt genieten van een heerlijk verkoelend drankje. Uw bezoek aan dit mooie plaatsje is niet compleet zonder zijn indrukwekkende kerk uit de veertiende eeuw gezien te hebben!
Marciac

Marciac bezoeken?

Wilt u dit leuke bastideplaatsje in het departement Gers zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gers ook interessant: