Mirande

Mirande is een mooie plaats in het departement Gers en ligt aan de rivier Blaïse.Mirande Deze plaats staat bekend om haar rijke verleden en is een van de leukste bastideplaatsen in dit gebied.

Geschiedenis van Mirande

De bastide Mirande werd gesticht in het jaar 1281 na Christus. Uit verschillende vondsten in de omgeving blijkt echter dat dit gebied al in de prehistorie bewoond moet zijn geweest. Ook is het aannemelijk dat er op de locatie van de hedendaagse plaats ooit een Gallo-romeinse nederzetting is geweest. Dankzij de ideale liggen aan de rivier Blaïse groeide de plaats al snel uit tot een van de belangrijkste plaatsen in Gers. De plaats werd dan ook voorzien van een imposante verdedigingsmuur. Al snel bleek echter dat deze muur eerder de groei van deze plaats in de weg stond. In de achttiende eeuw vergaarde de bastide veel rijkdom, onder meer dankzij de handel in aardewerk en leer. Mede dankzij deze voorspoedige periode is het historische centrum van deze plaats zeer goed bewaard gebleven.

Mirande vandaag de dag

Vandaag de dag is deze mooie bastideplaats een ideale uitvalsbasis om het departement Gers te verkennen. In de omgeving van deze plaats is dan ook genoeg te zien en te beleven. Zo behoren onder meer uitstapjes naar de indrukwekkende Col du Tourmalet, het mooie kasteel van Mauvezin of de bijzonder mooie plaats Auch tot de mogelijkheden. Ook in Mirande zelf is genoeg te beleven. Zo kunt u gerust een middagje de tijd nemen voor een uitgebreide wandeling door het mooie historische centrum. In de plaats zijn verder verschillende leuke terrasjes en restaurants te vinden. Deze mooie bastideplaats is dan ook een ideale uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie in het departement Gers!
Mirande

Mirande bezoeken?

Wilt u deze leuke plaats zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gers ook interessant: