Najac

Najac is een mooie plaats in het departement Aveyron.Najac Het plaatsje ligt ongeveer zestig kilometer ten noorden van de grotere plaats Albi. Het plaatsje ligt langs een rotsachtige heuvelrug en staat bekend om zijn indrukwekkende kasteel: Château de Najac. Dit kasteel torent hoog uit boven het plaatsje, dat bekend staat als een van de mooiste plaatsjes van heel Frankrijk.

Geschiedenis van Najac

De geschiedenis van het plaatsje Najac is sterk verbonden met dat van zijn kasteel. In het begin van de twaalfde eeuw werd er voor het eerst een kasteel gebouwd op de hoge heuvel aan de rivier Aveyron. Dit kasteel werd gebouwd in opdracht van de graaf van Toulouse en was zeer strategisch gelegen. Door de aanwezigheid van dit kasteel ontstond er een klein plaatsje op de aangrenzende heuvelrug. Omdat het oorspronkelijke kasteel grotendeels was vergaan, bouwden de inwoners van Najac in opdracht van Alphonse de Poitiers een nieuw kasteel op deze locatie. Door de eeuwen heen kreeg het plaatsje te maken met verschillende oorlogen, maar mede dankzij de aanwezigheid van het kasteel wist het plaatsje deze rumoerige perioden te doorstaan. Doordat het plaatsje zijn middeleeuwse karakter door de eeuwen heen behouden heeft behoort dit dorpje tot de zogenaamde ‘Les Plus Beaux Villages de France’.

Najac vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Aveyron of in een van de aangrenzende departementen als Tarn of Tarn-et-Garonne, is een bezoekje aan dit mooie plaatsje absoluut de moeite waard. Het plaatsje is niet heel erg groot, want de vele mooie historische gebouwen zijn grotendeels langs één weg gebouwd. Een wandeling door dit plaatsje is dankzij de vele middeleeuwse gebouwen, de gezellige restaurants en de leuke winkeltjes aan te bevelen. Een bezoekje aan dit plaatsje is echter niet compleet zonder het indrukwekkende kasteel gezien te hebben. Vanuit het kasteel kunt u bovendien genieten van een prachtig uitzicht over het plaatsje!
Najac

Najac bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje met zijn indrukwekkende kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aveyron ook interessant: