Saint-Antonin-Noble-Val

Saint-Antonin-Noble-Val is een plaatsje in het departement Tarn-et-Garonne. Het plaatsje ligt bij de Gorges de l’Aveyron, op een oude pelgrimsroute naar Santiago de Compostela.Saint-Antonin-Noble-Val

Geschiedenis van Saint-Antonin-Noble-Val

Het gebied rondom het hedendaagse plaatsje wordt al meer dan 10.000 bewoond, zo blijkt uit opgravingen bij de nabijgelegen archeologische site Fontalès. De naam van het plaatsje is afgeleid van Antoninus van Pamiers, die het Christendom introduceerde in dit gebied. In de achtste eeuw na Christus werd er een abdij gebouwd op de locatie van het plaatsje. Rondom deze abdij ontstond al snel een klein plaatsje. In de elfde eeuw na Christus werd de abdij verder uitgebouwd door Benedictijner monniken. Tijdens de Godsdienstoorlogen werd deze abdij volledig platgebrand en werd het praktiseren van het katholieke geloof verboden in het plaatsje. In 1209 omarmden de graven van Saint-Antonin-Noble-Val het Katharisme. Als gevolg van de kruistocht tegen de Albigenzen veroverden de troepen van Simon de Montfort het plaatsje in het jaar 1211. Ondanks haar rumoerige geschiedenis heeft het plaatsje haar historische karakter weten te behouden en staat het tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste plaatsjes in de regio.

Saint-Antonin-Noble-Val vandaag de dag

Vandaag de dag is Saint-Antonin-Noble-Val een leuk plaatsje om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Tarn-et-Garonne. Het feit dat het plaatsje de tand des tijds goed heeft weten te doorstaan blijkt wel uit de vele prachtige oude gebouwen, zoals bijvoorbeeld het Maison des Consuls, uit de twaalfde eeuw na Christus. De combinatie van de mooie oude gebouwen, smalle oude straatjes en gezellige terrasjes maakt van Saint-Antonin-Noble-Val een plaatsje waar u gerust een dagje door kunt brengen. Bovendien is het plaatsje een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in het departement Tarn-et-Garonne. Zo behoren uitstapjes naar andere prachtige plaatsen als bijvoorbeeld Cahors, Montauban en Albi tot de mogelijkheden. Saint-Antonin-Noble-Val is een ideale vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie!
Saint-Antonin-Noble-Val

Saint-Antonin-Noble-Val bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Tarn-et-Garonne ook interessant: