Sainte-Eulalie-de-Cernon

Sainte-Eulalie-de-Cernon is een prachtig middeleeuws plaatsje in het departement Aveyron en ligt in een gebied dat bekend staat als Causse du Larzac. Dit plaatsje staat bekend om haar rijke geschiedenis en als een van de best bewaard gebleven middeleeuwse plaatsjes in het zuiden van Frankrijk.

Geschiedenis van Sainte-Eulalie-de-Cernon

In de omgeving van Sainte-Eulalie-de-Cernon zijn sporen gevonden die er op duiden dat het gebied al vroeg in de geschiedenis bewoond is geweest. Zo zijn er onder meer restanten gevonden van een oude Romeinse tempel. Dit is niet gek, want dankzij de aanwezigheid van de Via Domitia, een belangrijke Romeinse handelsroute, vestigden veel Romeinen zich in deze omgeving. Halverwege de twaalfde eeuw kwam Sainte-Eulalie-de-Cernon in handen van de Tempeliers, die hier een grote commanderij bouwden. Om deze commanderij te beschermen werden er vele verdedigingswerken gebouwd. Zo werd het gehele plaatsje omringd door een indrukwekkende stadsmuur. Mede dankzij de aanwezigheid van deze stadsmuur heeft het plaatsje door de eeuwen heen haar historische karakter weten te behouden.

Sainte-Eulalie-de-Cernon vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Aveyron, of elders in de regio Midi-Pyrénées, is een bezoekje aan dit bijzondere plaatsje absoluut de moeite waard. Het plaatsje staat namelijk bekend als een van de best bewaard gebleven middeleeuwse plaatsjes in het zuiden van Frankrijk. Voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie plaatsje kunt u gerust een middag de tijd nemen. Haar middeleeuwse straatjes en pleintjes zijn een lust voor het oog. Wanneer u door het plaatsje wandelt voelt het alsof de tijd heeft stilgestaan. In het plaatsje is een mooie Romaanse kerk te vinden, die onder meer bekend staat om haar indrukwekkende schilderwerken uit de zeventiende eeuw. Wanneer u dit plaatsje heeft bezocht kunt u eigenlijk niet anders dan concluderen dat Sainte-Eulalie-de-Cernon een van de mooiste middeleeuwse plaatsjes in het zuiden van Frankrijk is!

Sainte-Eulalie-de-Cernon bezoeken?

Wilt u dit prachtige middeleeuwse plaatsje zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aveyron ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk