Sarrant

Sarrant is een plaatsje in het departement Gers. Dit prachtige plaatsje ligt ongeveer veertig kilometer ten noorden van de stad Auch en staat bekend om haar mooie straatjes en gebouwen. Het is dan ook niet voor niets dat Sarrant officieel is erkent als een van de allermooiste plaatsjes in heel Frankrijk, de zogenaamde ‘Les Plus Beaux Villages de France’.

Geschiedenis van Sarrant

Tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk liep er een belangrijke handelsroute door het departement Gers. Aan deze handelsroute is een plaatsje met de Latijnse naam Sarrali ontstaan. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat dit het hedendaagse plaatsje Sarrant is. Dankzij haar ligging aan deze handelsroute maakte het plaatsje sinds haar stichting enkele voortvarende eeuwen door. In de zestiende eeuw was Sarrant een welvarend plaatsje, dat onder meer leefde van de teelt van tarwe en de wijnbouw.

Met het uitbreken van de Godsdienstoorlogen brak er echter een zwarte periode aan voor het plaatsje en haar inwoners. Zo werd het plaatsje tijdens de Godsdienstoorlogen meerdere malen geplunderd. In de zeventiende eeuw kreeg het plaatsje te maken met een uitbraak van de Pest, een ziekte die vele slachtoffers maakte onder de burgerbevolking. Ondanks deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Sarrant staat dit plaatsje tot aan de dag van vandaag bekend als een van de mooiste dorpjes in Gers.

Sarrant vandaag de dag

Vandaag de dag maakt dit bijzondere plaatsje deel uit van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Wanneer u door dit plaatsje loopt zal u meteen zien waarom. Haar straatjes en oude gebouwen zijn een lust voor het oog. Op sommige locaties zijn de oude verdedigingsmuren nog goed herkenbaar. Ook haar prachtige toegangspoort uit de veertiende eeuw is een mooi overblijfsel uit het rijke verleden van het plaatsje. Voor een uitgebreide wandeling door dit plaatsje kunt u gerust een paar uur de tijd nemen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Gers is een bezoekje aan dit prachtige plaatsje meer dan de moeite waard. Na een wandeling door het plaatsje zal het u niet verbazen dat dit plaatsje tot de mooiste dorpjes in heel Frankrijk behoort.
Sarrant

Sarrant bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gers ook interessant: