Sauveterre-de-Rouergue

Sauveterre-de-Rouergue is een mooi plaatsje in het departement Aveyron en ligt ongeveer 34 kilometer ten zuidwesten van de grotere plaats Rodez. Volgens de kenners behoort Sauveterre-de-Rouergue tot de mooiste plaatsjes in het departement Aveyron.

Geschiedenis van Sauveterre-de-Rouergue

De bastide Sauveterre-de-Rouergue werd gesticht in de middeleeuwen, door Guillaume de Mâcon, in opdracht van de Franse koning. Met het stichten van deze bastide trachtte men de koninklijke macht over dit gebied te versterken. Omdat de bastide strategisch gelegen was, besloot men in het jaar 1319 om het plaatsje volledig te ommuren. Tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland werd de plaats veroverd door de Engelsen. Na de Honderdjarige Oorlog kreeg het plaatsje te maken met de Pest, de ziekte die vele slachtoffers maakte onder de burgerbevolking. Volgens verschillende historische documenten kwam niet minder dan de helft van de inwoners van het plaatsje door de Pest om het leven. Ondanks de turbulente geschiedenis van dit plaatsje is het door de eeuwen heen goed bewaard gebleven. Het is dan ook niet voor niets dat dit plaatsje vandaag de dag bekend staat als een van de mooiste plaatsjes in dit gebied.

Sauveterre-de-Rouergue vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Aveyron is een bezoekje aan Sauveterre-de-Rouergue de moeite waard. Wanneer u door het plaatsje wandelt waant u zich zo in de middeleeuwen. De combinatie van de mooie oude gebouwen en smalle straatjes zorgt er voor dat u hier gerust een middagje door kunt brengen zonder dat u raakt uitgekeken. Het centraal gelegen plein is omringd door mooie gebouwen op bogen, typerend voor een bastide. In het plaatsje zijn tot slot verschillende leuke ateliers te vinden, waar u lokale kunst kunt bewonderen.

Sauveterre-de-Rouergue bezoeken?

Wilt u dit leuke plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aveyron ook interessant: